Ιδανικό «πετάλι» στη Γέρα!

23/01/2019 - 11:37

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 2ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (20/1) στην ευρύτερη περιοχή.

Στις 10 το πρωί, στο Μεσαγρό, δόθηκε η εκκίνηση του πρώτου ποδηλατικού αγώνα του 2019 και ταυτόχρονα του 4ου αγώνας ΜΤΒ Marathon, που γίνεται στο νησί από το 2016 συνεχόμενα, με συμμετοχή πάντα αθλητών της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας.

Μια μέρα νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου πραγματοποιήθηκε τεχνική ενημέρωση των διαδρομών "KYMOYRIS FUN 20 km" και "MARATHON GERAS PRO 40 km", μαζί με την ημερίδα για την ανάπτυξη των αθλητικών διοργανώσεων ορεινής ποδηλασίας στο νησί της Λέσβου με την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας. Παράλληλα έγιναν οι εγγραφές, η παραλαβή αριθμών συμμετοχής και τσαντών.

Την Κυριακή, η συμμετοχή των αθλητών έφτασε τους 70 και όπως προβλεπόταν, ο αγώνας ξεκίνησε στις 10:00 με αυτοκίνητο ασφαλείας για τα πρώτα 2 χιλιόμετρα από το Μεσαγρό μέχρι το Σκόπελο. Μετά ξεκίνησε το βουνό... με 8,5 χιλιόμετρα ανηφόρας, που έφτανε σχεδόν μέχρι την Τούμπα, ανεβάζοντάς τους ποδηλάτες σε υψόμετρο 500+ μέτρων. Μέσα απ' τον Καριώνα, κινήθηκαν βορειότερα, όπου η θέα ήταν καταπληκτική με το υψόμετρο να αγγίζει τα 600 μέτρα. Από κάτω όλος ο κόλπος της Γέρας, ο Παπάδος, ο Μεσαγρός, το Πέραμα, όλη η Ευρειακή και η χερσόνησος της Αμαλής απέναντι.

Ο καιρός ήταν ιδανικός για κάθε ποδηλάτη, χωρίς να έχει ούτε ήλιο, ούτε κρύο, ούτε βροχή ούτε αέρα... Τα πλούσια σε νερά χώματα έκανα τα λάστιχα να κολλάνε τόσο, που και στις κατηφόρες ήταν υποχρεωτικό το πετάλι, ανεβάζοντας το δείκτη δυσκολίας. Η θερμοκρασία κυμάνθηκε από 15 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά (Μεσαγρό) μέχρι 10 βαθμούς (ψηλά στην πίστα του Μεσαγρού).

Ταυτόχρονα, μέσα στο Μεσαγρό γίνονταν ποδηλατικές δράσεις για μικρά παιδιά, παιδικοί ποδηλατικοί αγώνες και έκθεση ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο. Στην κεντρική πλατεία του χωριού είχε στηθεί ένας τεράστιος πάγκος με τοπικά εδέσματα, που προσέφεραν οι σύλλογοι και επιχειρήσεις της περιοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η μουσική έδινε το ρυθμό στους αθλητές, που μετά τον πρώτο "KYMOYRIS FUN 20 km" περνούσαν από την πλατεία για να συνεχίσουν για το δεύτερο κομμάτι του αγώνα, το "MARATHON GERAS PRO 40 km". Ύστερα από 40 κοπιαστικά χιλιόμετρα στις απότομες πλαγιές της Γέρας, τις λιμνούλες με το νερό, τα εντυπωσιακά με ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας μονοπατάκια, τις λάσπες, τα τρεχούμενα νερά, αλλά και έναν αγώνα σ' ένα υπέροχο και μοναδικό τοπίο, άρχισαν να επιστρέφουν οι πρώτοι αθλητές λασπωμένοι, κουρασμένοι αλλά και ικανοποιημένοι από την άρτια διοργάνωση, με προσοχή και στην τελευταία λεπτομέρεια από ανθρώπους που δούλεψαν και κοπίασαν για αυτή, μήνες.

Στις 2 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι απονομές. Γυναίκες, άνδρες, βετεράνοι ανέβηκαν στα βάθρα υπό βροχή αυτή τη φορά, η οποία ευτυχώς έκανε την εμφάνισή της μόνο σ' αυτό το τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Ο 2ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας ήταν μια συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού «Η Ειρήνη», του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, με την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Λέσβου, του Πεζοπορικού Συλλόγου «ΟΡΕΙΑΣ», των Εθελοντών Πυροσβεστών Γέρας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιόκηπου «Οι ρίζες μας».

Τεχνικός σύμβουλος των αγώνων ήταν το Lesvos Ride, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το «SL».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey