Οικογένεια Γάλλων ποδηλατεί μέσω Λέσβου σε ένα ταξίδι - μάθημα ζωής!

09/03/2019 - 12:59

Τον Ιούλιο του 2018 η Celine Ohnenstetter και ο Manuel Falempin ξεκίνησαν από τη Γαλλία ένα ταξίδι στον κόσμο με τα ποδήλατά τους, έχοντας μαζί τα δύο παιδιά τους. Ενδιάμεσος σταθμός τους και η Λέσβος, όπου έφτασαν πριν λίγα 24ωρα, έχοντας ενδιαφέρουσες συναντήσεις και διαλέξεις.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου τους συνάντησε την Πέμπτη (7/3) στη διάλεξη που έδωσαν στο Πολύκεντρο του Μανταμάδου, προσκεκλημένοι του τοπικού Φυσιολατρικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα». Τον Πο. Συ. Λέσβου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ιγνάτης Λασκαρίδης, ο Γενικός Γραμματέας Τάκης Ανεζίνος, καθώς και μέλη του, που ποδηλάτησαν από τη Μυτιλήνη ειδικά για να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Προορισμός της ποδηλατικής οικογένειας από τη Γαλλία είναι το μακρινό Ιράν και ο λόγος του ταξιδιού της, όπως δηλώνουν οι γονείς στην κάμερα του «Emprosnet.gr» είναι ένας και μοναδικός: «Θέλουμε να ανοίξουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά όλης της Γης, ένα παράθυρο στον κόσμο, διαφορετικό από εκείνο που δείχνουν τα ΜΜΕ. Αν τα παιδιά παρακολουθούν μόνο τηλεόραση, η εικόνα που έχουν για τον κόσμο είναι αυτή των πολέμων και των προβλημάτων».

Αναφερόμενος στο σκοπό του ταξιδιού τους ο Μανουέλ συμπληρώνει: «Θέλω να δείξω στα παιδιά μου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί, ευγενικοί και φιλόξενοι. «Στη Γαλλία», συμπληρώνει η Σελίν, «τα Μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας κάνουν να φοβόμαστε τους μουσουλμάνους, αλλά εμείς θέλουμε να ταξιδέψουμε με τα κορίτσια μας και να τους δείξουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν».

Στη Γαλλία το ζευγάρι δεν περνούσε αρκετή ώρα μαζί με τα παιδιά του. Τώρα είναι σε μια συνεχή επαφή. Κάθε μέρα αφιερώνουν συγκεκριμένο χρόνο στα απαραίτητα σχολικά μαθήματα, καθώς με έναν ειδικό γαλλικό νόμο έχουν αναλάβει και το ρόλο των δασκάλων. Ποδηλατούν περίπου 55-70 χιλιόμετρα τη μέρα και τα ποδήλατά τους ζυγίζουν 80 και 120 κιλά, με όλα τα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστεί μια οικογένεια σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι!

Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και ΠΓΔΜ ήταν οι χώρες που πέρασαν πριν έρθουν στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, πριν φτάσουν στο Ιράν.

Μπορείτε να δείτε όλο το ταξίδι τους απο ΕΔΩ https://www.facebook.com/enroueslibrespar4chemins/ 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey