Ανάβαση Καϊμακτσαλάν 2019

10/09/2019 - 09:54

Με επιτυχία αγωνίστηκε στις 8/9/2019 με τα χρώματα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στην Έδεσα ο αθλητής του, Μπάμπης Μπουντάκης.

Έτρεξε στην απαιτητική ανάβαση 35 χιλιομέτρων του όρους Καϊμακτσαλάν, από τους καταρράκτες της Έδεσσας έως το χιονοδρομικό κέντρο του ομώνυμου βουνού.

Στόχος του Λέσβιου αθλητή ήταν ο χρόνος του να είναι περίπου στις 2 ώρες κάτι που κατάφερε με χρόνο 2 ώρες και 11 δευτερόλεπτα! Με πολύ κόπο διατήρησε μια μέση ταχύτητα 17,4 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή που οι κλίσεις της κυμαίνονταν από +5,6% έως και 14%, με μεγάλο τμήμα της διαδρομής στο 12% ενώ η τελική μέση κλίση υπολογίζεται στο 10%.

Ο αγώνας κύλησε ομαλά χωρίς κάποιο απρόοπτο, με πίεση από το Λέσβιο Ποδηλάτη πάνω απ τα όρια επιτυγχάνοντας έτσι μια πολύ καλή 8η θέση στην κατηγορία του (Κατηγορία 40-49) και μια 24η Γενικής Κατάταξης.

Το επίπεδο συμμετοχών ήταν αρκετά υψηλό με συμμετοχές από την ελίτ της Ελληνικής ποδηλασίας δρόμου! Πρώτος Γενικής πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Σταύρος Κανελλόπουλος του Παναθηναϊκού, 2ος πήρε καρό σημαία ο Δημήτρης Δουβετζίδης του Π.Ο. Πατρών, ενώ το βάθρο στην τρίτη θέση γενικής συμπλήρωσε ο Πολυχρονίδης Ιωάννης από το Team Ποδηλατομανία.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει τον αθλητή του Χαράλαμπο Μπουντάκη για την εξαίρετη θέση που κατέλαβε στον αγώνα Ανάβασης "Καϊμακτσαλάν"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey