Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης Ορεινής Ποδηλασίας!

28/11/2019 - 13:39 Τελευταία τροποποίηση στις 28/11/2019 - 14:00

Στις 22-24/11/2019 ο ποδηλατικός κόσμος της Λέσβου είχε την ευκαιρία να έχει καλεσμένο στο νησί τον Μάριο Παπασημακόπουλο. Ο Μάριος BigPapa, είναι ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς enduro MTB στην Ελλάδα αλλά κι ένας από τους αρχαιότερους εκπαιδευτές ορεινής ποδηλασίας.

Είναι γνωστός και ως Mario Big-Papas από τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Downhill, όταν οι Ευρωπαίοι εκφωνητές δεν μπορούσαν να προφέρουν το Παπασημακόπουλος και το έκοψαν σε..."Big-Papa". Το Σεμινάριο ξεκίνησε την Παρασκευή 22/11 στο ξενοδοχείο Elysion με το θεωρητικό τμήμα του σεμιναρίου που παρακολούθησαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαζί.

Τις επόμενες μέρες 23&24/11 Σάββατο και Κυριακή τα μαθήματα έγιναν στο βουνό. Ο Μάριος Παπασημακόπουλος είναι απ' αυτούς τους μοναδικούς ανθρώπους στον κόσμο που παντρεύοντας την αγωνιστική του εμπειρία σε συνδυασμό με την καθημερινή του αγάπη και τρέλα με δύο διαφορετικές επιστήμες, την εμβιομηχανική και τη φυσική που έχει σπουδάσει, παράγει ένα αποτέλεσμα που με εφαρμογή πάνω στο ποδήλατο και την ορεινή ποδηλασία, μπορεί να μεγιστοποιήσει την αντίληψή, αλλά και τις δυνατότητές, στην οδήγηση στο βουνό.

Ο όρος εμβιομηχανική αφορά τη μελέτη της δράσης των δυνάμεων που ασκεί το ανθρώπινο (στην περίπτωσή μας) σώμα αλλά και τις δυνάμεις που ασκούνται πάνω σ' αυτό. Σε πολλούς μπορεί να ακούγεται σαν μάθημα φυσικής ή μάθημα βιολογίας, αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά θα ανταμείψει "οδηγικά" όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Big-Papa. Το πρακτικό κομμάτι του σεμιναρίου απαιτούσε δοκιμές και περάσματα σε ειδικές διαδρομές στο βουνό που είχε προετοιμάσει ο Μάριος από πριν μαζί με τον αντιπρόεδρο του Πο. Συ. Λέσβου Παναγιώτη Γιαννούλη, έτσι ώστε να βλέπει τον τρόπο προσέγγισης διαφόρων ειδών δυσκολίες στο μονοπάτι, να εντοπίζεται ο λάθος τρόπος αλλά και να γίνεται προσπάθεια ξανά και ξανά για το σωστό!

Ο Μάριος αφιέρωσε σε κάθε γκρουπ περισσότερες από 10 ώρες σε κάθε μαθητή με τη μετάδοση των πληροφοριών να είναι συνεχής και αδιάλειπτη! Την Κυριακή το απόγευμα, μετά το πέρας του πρακτικού μέρους, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πρόγραμμα ασκήσεων στο γυμναστήριο Παπάζογλου που μας παραχωρήθηκε δωρεάν μιας και διαθέτει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για την σωστή προετοιμασία των αθλητών που ασχολούνται με την ποδηλασία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey