Ημέρες Ποδηλάτου στη Μυτιλήνη με ομιλητή τον Steffen Streich

28/11/2022 - 17:52 Τελευταία τροποποίηση στις 28/11/2022 - 17:55

Οι Ημέρες Ποδηλάτου – Bike Days είναι μηνιαίες εκδηλώσεις που αφορούν το ποδήλατο και ξεκίνησαν φέτος ως πρωτοβουλία του Αστερία ΑΜΚΕ. Η οργάνωσή ασχολείται ευρύτερα με το θέμα του ποδηλάτου, μέσω του σταθμού επισκευής που λειτουργεί στον χώρο του στο OpenSpace, μέσω σεμιναρίων που διοργανώνει, και με τη συμμετοχή του σε διαβουλεύσεις για την αστική κινητικότητα.

Στο Bike Day για τον Δεκέμβριο, που συνδιοργανώνεται με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου,  καλεσμένος θα είναι ο Steffen Streich, ο πιο γνωστός ποδηλάτης της Λέσβου. Ο Steffen είναι ενεργός ποδηλάτης με τεράστιες διεθνείς διακρίσεις σε αγώνες ultra-distance. Πριν 25 χρόνια επισκέφθηκε τη Λέσβο για διακοπές, αγάπησε το νησί και πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά του στο χωριό της Στύψης.

Στην εκδήλωσή, θα μιλήσει για την ποδηλατική εκστρατεία #bringthemback για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπου συμμετείχε μαζί με άλλους 4 Έλληνες ποδηλάτες.

Η ποδηλατική τους ομάδα ξεκίνησε από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο τον Αύγουστο 2022, και διένυσε μια απόσταση 3000 χλμ. μέχρι την Ακρόπολη, με στόχο την ανάδειξη του αιτήματος της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30 το απόγευμα στο OpenSpace (Βουρνάζων 25).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey