Μπανιώτης: "Η μόνη αφίσα στον τοίχο μου είναι του Κεντέρη"!

05/10/2016 - 14:26 Τελευταία τροποποίηση στις 05/10/2016 - 15:03

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα sportsfeed.gr παραχώρησε ο Κώστας Μπανιώτης, στο πλαίσιο των "Βίκος Street Relays", όπου ήταν πρεσβευτής. Ο πρωταθλητής του άλματος σε ύψος ανέφερε πολλά ενδιαφέροντα σε αυτή, που μάλιστα έχουν ως ένα βαθμό και άρωμα Λέσβου.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπανιώτης εκμυστηρεύτηκε στο δημοσιογράφο Στέφανο Σουλιώτη, ότι από μικρή ηλικία θαύμαζε τον Κώστα Κεντέρη, η αφίσα του οποίου ήταν η μοναδική κρεμασμένη στο δωμάτιο του και μάλιστα βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην ίδια θέση! Μια ακόμα τρανή απόδειξη, ότι ο Μυτιληνιός Ολυμπιονίκης ήταν, είναι και θα είναι στις καρδιές όσων αθλητών μεγάλωσαν μαζί του, ζώντας τις σπουδαίες επιτυχίες του ως θεατές και φυσικά των απλών φίλων του στίβου, που δάκρυσαν από χαρά σε κάθε του τεράστια νίκη!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Μπανιώτη:

Τι κρατάς και τι αφήνεις από τη συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο;
"Αυτό που κρατάω είναι ο αριθμός, ο ψυχισμός και η προσπάθεια όλης της ελληνικής ομάδας η οποία υπερέβαλε εαυτόν δεδομένου των συνθηκών και της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και στο κομμάτι του αθλητισμού. Αυτό που αφήνω πίσω είναι η μη είσοδός μου στον τελικό αυτών των Αγώνων. Είναι ο μόνος τελικός που δεν έχω συμμετάσχει, το ήθελα πολύ και σίγουρα στενοχωρήθηκα που δεν το πέτυχα."

Ποιον θεωρείς αυτή τη στιγμή τον κορυφαίο άλτη στον κόσμο;
"Θεωρώ καλύτερο άλτη τον Καναδό Ντέρεκ Ντρούιν που νίκησε στους Ολυμπιακός Αγώνες. Πέρα από τις υψηλές επιδόσεις και την τεχνική του, δείχνει μια πολύ αθλητική συμπεριφορά. Είναι πάντοτε έτοιμος για την υπέρβαση την κρίσιμη στιγμή. Μην ξεχνάμε ότι είναι και ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής."

Όταν ήσουν μικρός ποιον αθλητή θαύμαζες;
"Η μόνη αφίσα αθλητή που έχω κρεμάσει μικρός στον τοίχο μου είναι του Κώστα Κεντέρη. Ακόμα και σήμερα η αφίσα αυτή βρίσκεται στην ίδια θέση."

Πώς βλέπεις το μέλλον του άλματος εις ύψος στην Ελλάδα;
"Σίγουρα γνώρισε μια μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Για μια περίοδο υπήρχαν τρεις αθλητές που πηδούσαν πάνω από 2.30μ. Νέα παιδιά που μπορούν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο υπάρχουν και θα υπάρχουν. Με ανησυχεί όμως το ότι δεν φαίνεται η πρόθεση, όλη αυτή η γνώση και η εμπειρία που έχει αποκτηθεί τα τελευταία χρόνια, να αξιοποιηθεί και να μεταλαμπαδευτεί στην επόμενη γενιά."

Ο κόσμος σε γνωρίζει ως έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές του στίβου. Ποια είναι όμως τα ενδιαφέροντά σου πέρα από το άλμα;
"Είναι αλήθεια πως αυτό με το οποίο ασχολούμαι καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο και ενέργεια. Η προτεραιότητά μου είναι να αξιοποιώ τον λίγο χρόνο που έχω με τους κοντινούς μου ανθρώπους. Έχω την τύχη να βρίσκονται γύρω μου πολύ ενδιαφέροντες και σπάνιοι άνθρωποι."

Η σημαντικότερη συμβουλή που έχεις ακούσει από τον προπονητή σου;
"Αυτό που κάνεις, το κάνεις για σένα και μια επίδοση καλή ή κακή δεν θα καθορίσει το ποιος είσαι."

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης για τα Street Relays;
"Το μήνυμα που θέλω να στείλω στον κόσμο της Θεσσαλονίκης είναι να στηρίξουν τα Street Relays. Μαζί με τον αγώνα «Τρέξε χωρίς τερματισμό» πλέον στην πόλη υπάρχουν δράσεις και κινήσεις που πέρα από την αθλητική φύση τους παρέχουν και κοινωνική προσφορά. Είναι μια ευκαιρία να γίνει αυτός ο αγώνας θεσμός."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey