Σαρώνει η Λέσβος στο βάδην!

11/03/2018 - 11:15 Τελευταία τροποποίηση στις 12/03/2018 - 17:37

Ιδανικό ξεκίνημα στον ανοικτό στίβο για τους αθλητές και τις αθλήτριες της Λέσβου, που εντυπωσίασαν στα Μέγαρα, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ βάδην σε άνδρες και γυναίκες, αλλά και ημερίδα για τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Η Λέσβος έχει δημιουργήσει σχολή στο βάδην και σάρωσε κυριολεκτικά τα βάθρα, ενώ είναι δεδομένο πλέον πως θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αλλά και στο Ευρωπαϊκό!

Η Όλγα Φιάσκα όχι απλώς κέρδισε τα 5χλμ κορασίδων, αλλά βελτίωσε και κατά 10 δευτερόλεπτα τον προσωπικό της χρόνο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Η πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης τερμάτισε σε 24.26.5 στην κατηγορία Κ18, χρόνος πολύ καλύτερος από το 24.40.0 που απαιτείται για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ. Η κούρσα ήταν ξεκάθαρα υπόθεση της Λέσβου, αφού στη 2η θέση τερμάτισε η Ελπίδα Σταμπουλή του Αρισβαίου Καλλονής με 25.47.2, αφήνοντας στην 2η θέση την Μαρία Σεφεριάδη (Ολυμπιάδα Πατρών) με 26.10.1. Να σημειωθεί ότι και η Καλλονιάτισσα βαδίστρια θα βρεθεί πιθανότατα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα!

Στις νεάνιδες, η Δέσποινα Κελεμένη της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης τερμάτισε στη 2η θέση με 52.55.0, πίσω μόνο από την Κυριακή Φιλτισάκου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) που πέτυχε χρόνο 51.37.0, αφήνοντας στην 3η θέση την Ευσταθία Σαλμά (ΓΣ Ερμής Ιλίου) με 54.46.0. Η πρωταθλήτρια από τη Λέσβο, που σπουδάζει και προπονείται στην Κατερίνη, θα είναι μέσα στις κλήσεις για το Βαλκανικό, όπως φυσικά και η Φιάσκα.

Οι επιτυχίες όμως δε σταματούν εκεί, αφού και στους παίδες η Λέσβος είχε σημαντική διάκριση. Ο Στέλιος Βουγιούκας του Αρισβαίου Καλλονής τερμάτισε στη 2η θέση των 10χλμ με 53.32.0, έχοντας κι εκείνος πολλές πιθανότητες κλήσης του στην εθνική ομάδα για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Πρώτος ήταν ο Άνθιμος Κελεπούρης (Φίλιππος Βέροιας) με 46.15.0. Τρίτος ήταν ο Αριστοτέλης Μπουσδάς (ΣΟα Φωκιανός Καρδίτσας) με 56.26.0.

Αναμφίβολα, η εκκίνηση της φετινής σεζόν στον ανοικτό στίβο είναι η ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για τον κλασικό αθλητισμό της Λέσβου, που παράγει συνεχώς ταλαντούχους πρωταθλητές. Αν μήτι άλλο, αξίζουν της προσοχής και της επιβράβευσης από την τοπική κοινωνία, πρωτίστως δε από τους αυτοδιοικητικούς φορείς που επιμένουν να ενεργούν με γνώμονα πιο λαοφιλή αθλήματα για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey