Κίνημα «Κ21» για το Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι!

25/04/2020 - 11:32 Τελευταία τροποποίηση στις 25/04/2020 - 11:44

Ένα νέο κίνημα δημιουργείται τις τελευταίες μέρες και έχει να κάνει με το πώς μπορεί να «διορθωθεί» μια αδικία αναφορικά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί φέτος τον Ιούλιο στο Ναϊρόμπι της Κένυας, αλλά με απόφαση των διοργανωτών αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά αθλητές και αθλήτριες, που διανύουν τη δεύτερη και τελευταία χρονιά τους ως έφηβοι ή νεάνιδες (κάτω των 20 ετών). Οι συγκεκριμένοι, εφόσον το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξαχθεί το 2021 δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αφού θα έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους. Μεταξύ τους συγκαταλέγεται και η Μυτιληνιά βαδίστρια Όλγα Φιάσκα, που έχει κερδίσει την πρόκρισή της στα 10χλμ βάδην και μάλιστα με μεγάλες πιθανότητες διάκρισης.

Για να αποκατασταθεί λοιπόν αυτή η αδικία, ολοένα και περισσότεροι ζητούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να διεξαχθεί στο Ναϊρόμπι το 2021 με διευρυμένη ηλικιακή σύνθεση, δίνοντας δικαίωμα συμμετοχής σε αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών. Το κίνημα «Κ21» το ξεκίνησαν οι Τζαμαϊκανοί, εξηγώντας τη λογική πίσω από την ιδέα τους. Να διεξαχθεί για πρώτη και τελευταία φορά δηλαδή ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21, που θα δικαιώνει και τις σκληρές προσπάθειες όλων αυτών των ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών, που είχαν επενδύσει προπονητικό χρόνο στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Τη σκυτάλη πήραν οι Κενυάτες, που επιθυμούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι να αποδειχθεί το πιο δυνατό όλων των εποχών και σιγά-σιγά εμφανίζονται παντού υποστηρικτές αυτής της ιδέας, την οποία μένει να επεξεργαστεί και γιατί όχι να εφαρμόσει η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey