Ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23!

22/05/2021 - 20:40 Τελευταία τροποποίηση στις 22/05/2021 - 20:42

Είδηση - βόμβα προέκυψε σήμερα στο στίβο, αφού ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, που ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί 8-11 Ιουλίου στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενημερώθηκε από την Στιβική Ομοσπονδία της Νορβηγίας ότι παρά τις εντατικές συζητήσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας, δεν μπόρεσε να πάρει άδεια λόγω των αυστηρών κανόνων εισόδου που ισχύουν στη σκανδιναβική χώρα εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Τις επόμενες μέρες, θα διερευνηθεί η πιθανότητα να βρεθεί άλλη οικοδέσποινα για τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, σε ημερομηνία αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Να μη χαθεί αυτή η γενιά!

Για ακόμα μία φορά, η Όλγα Φιάσκα -όπως και πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες αυτής της ηλικίας- στέκεται άτυχη. Μετά την περσινή ακύρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 του Ναιρόμπι, χάνει μια ακόμα μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Γεγονός που πρέπει να προβληματίζει όχι μόνο τηνΕυρωπαϊκή, αλλά και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, αφού η πανδημία βρίσκεται ανάμεσά μας και οφείλουμε να μάθουμε να συνυπάρχουμε με αυτή.

Τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις μειώνονται σταδιακά από χώρα σε χώρα, είναι ανεπίτρεπτο ο στίβος να εγκλωβίζεται σε αγκυλώσεις παλαιότερων επιλογών. Εφόσον η Νορβηγία φέτος ή η Κένυα πέρυσι δεν ήταν σε θέση να διοργανώσουν μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, έπρεπε εγκαίρως να βρεθεί άλλη χώρα για να φιλοξενήσει τους αγώνες, εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Η Φιάσκα, που βρίσκεται στην Κατερίνη για προετοιμασία με το γκρουπ του Θανάση Δεληγιάννη, δεν το βάζει κάτω πάντως. Σύμφωνα με πληροφορίες του "SL", ο προπονητής της Γρηγόρης Κοντός σε συνεννόηση με την Μυτιληνιά βαδίστρια και την οικογένειά της, εξετάζουν το ενδεχόμενο να βρεθούν τον επόμενο μήνα είτε στη Λα Κορούνια της Ισπανίας για το Race Walking Challenge (5/6/2021), είτε στο Άλιτους της Λιθουανίας για το 47th International Race Walking Festival, προκειμένου να έχει μια ακόμα ευκαιρία για το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή μια καλύτερη κατάταξη μέσω του ranking.

Αυτή τη στιγμή η Όλγα Φιάσκα βρίσκεται στη θέση Νο133 στον κόσμο, σε επίπεδο γυναικών, έχοντας συγκεντρώσει 1026 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey