Ασημένια στο Παγκόσμιο η Ελλάδα, τεράστια διάκριση για Φιάσκα!

04/03/2022 - 16:19 Τελευταία τροποποίηση στις 04/03/2022 - 16:47

Μία ακόμη σπουδαία σελίδα στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού γράφτηκε σήμερα στο Μουσκάτ του Ομάν, εκεί όπου το ελληνικό βάδην κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 20χλμ των γυναικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ομάδων!

Σε μια διοργάνωση με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο αγωνιστικές όσο κυρίως καιρικές, με μια πολύ δύσκολη διαδρομή κάτω από υψηλότατες για την εποχή θερμοκρασίες, οι βαδίστριες από την Ελλάδα κατόρθωσαν να ανέβουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, έχοντας να ανταγωνιστούν υπερδυνάμεις στο παγκόσμιο βάδην. Ανάμεσά τους και η Μυτιληνιά Όλγα Φιάσκα, που σε ακόμα ένα μεγάλο αθλητικό ραντεβού, φώναξε δυνατά παρούσα, πετυχαίνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση στα 20χλμ βάδην, τερματίζοντας στην 25η θέση της κατηγορίας γυναικών.

Η διαδρομή ήταν άκρως απαιτητική με υψομετρικές διαφορές, αλλά οι Ελληνίδες κατάφεραν να πετύχουν σπουδαίες διακρίσεις. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέρασε στην 6η θέση τη γραμμή του τερματισμού (1:34:54) και την ακολούθησαν η Κυριακή Φιλτισάκου στην 11η θέση (1:38:53), η Χριστίνα Παπαδοπούλου στη 13η θέση (1:40:01), η Όλγα Φιάσκα στην 25η θέση (1:44:54) και η Ευσταθία Κουρκουτσάκη (1:47:44).

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων οι αθλήτριες βαδίζουν τόσο ατομικά, όσο και ως εθνικό σύνολο, με τις επιδόσεις των τριών πρώτων αθλητριών κάθε χώρας να προσμετρώνται στη τελική βαθμολογία για την κατάταξη στο ομαδικό. Με την Ελλάδα να κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο, χάρη στις εξαιρετικές προσπάθειες των αθλητριών της, που είχαν να συναγωνιστούν τις κορυφαίες βαδίστριες από τις πιο ισχυρές παραδοσιακά χώρες στο αγώνισμα.

Για την Όλγα Φιάσκα η συγκεκριμένη διάκριση έχει τεράστια σημασία, αφού μιλάμε για μετάλλιο σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μάλιστα στην κατηγορία των γυναικών πλέον, αποδεικνύοντας πως οι βάσεις που πήρε στην Αθλοκίνηση Μυτιλήνης με προπονητή τον Γρηγόρη Κοντό είναι τόσο ισχυρές, ώστε με ανάλογη σκληρή δουλειά στο τιμ πλέον του Θανάση Δεληγιάννη, να είναι σε θέση να προσθέτει μετάλλια στην πλούσια τροπαιοθήκη της.

Σε ανακοίνωσή της, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στα κορίτσια της εθνικής ομάδας 20χλμ. βάδην, που χάρισαν στην Ελλάδα μία ακόμη σπουδαία διάκριση, με την ευχή να έχουν ανάλογη συνέχεια στις σπουδαίες αγωνιστικές υποχρεώσεις, που ακολουθούν στο υπόλοιπο της χρονιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey