Έπεσαν οι υπογραφές για τα ταρτάν!

17/03/2022 - 14:55 Τελευταία τροποποίηση στις 17/03/2022 - 15:35

Και πόσα άρθρα δεν έχουν γραφτεί τόσα χρόνια στο "SL" για αυτά τα ταρτάν! Ε να λοιπόν, που έφτασε η στιγμή να καταγράψουμε ως είδηση της επικαιρότητας την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, που κέρδισε τον διαγωνισμό για την ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα σε "Ταρλά" και "Κ. Κεντέρης" Καλλονής. 

Με Δελτίο Τύπου ο Δήμος Μυτιλήνης ενημέρωσε πως «ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε με την Εργοληπτική Επιχείρηση «ΜΙΝΑΒΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», με έδρα την Αθήνα, η οποία πλειοδότησε σε έκπτωση στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, τη σύμβαση για την ανακατασκευή των στίβων, στα στάδια Μυτιλήνης και Καλλονής. Το συνολικό ποσό δαπάνης, ανέρχεται σε 704.834,54 €. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη σύμβαση του έργου, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν -βάσει των κανονισμών και προδιαγραφών Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού, προβλέπουν την αντικατάσταση των υφιστάμενων αλλοιωμένων ελαστικών συνθετικών ταπήτων μέσα στα όρια των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων, τη συντήρηση / επιδιόρθωση των περιμετρικών και του εγκάρσιων καναλιών απορροής ομβρίων, την αντικατάσταση των σκαμμάτων και των βατήρων των Οριζόντιων Αλμάτων, την αποξήλωση των υπαρχόντων βαλβίδων Σφαιροβολίας και Δισκοβολίας / Σφυροβολίας και την αντικατάσταση των βαλβίδων του Άλματος επί Κοντώ.

Σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, τόνισε: «Είναι ένα έργο αναγκαίο, λόγω φθοράς των υφιστάμενων υποδομών και των δύο Δημοτικών Σταδίων, για τη διεξαγωγή αγώνων κλασικού αθλητισμού και την καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους. Την επίβλεψη της υλοποίησης αυτών των εργασιών θα αναλάβουν μηχανικοί και από τους δύο Δήμους του νησιού».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μια δικαίωση. Αρχικά για όλους του αθλητές και τις αθλήτριες, που φρόντισαν με τις εκπληκτικές τους επιτυχίες να εκθέσουν ανεπανόρθωτα διαδοχικές δημοτικές αρχές, που λόγω της αδιαφορίας ή ίσως και της ανικανότητάς τους, άφησαν τα ταρτάν να φτάσουν στη σημερινή τους άθλια κατάσταση.

Εν συνέχεια για τους προπονητές τους, που κατόρθωναν διαχρονικά να βγάζουν πρωταθλητές, ακόμα και Ολυμπιονίκες, σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες. Και φυσικά στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου που όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να χτυπάει πόρτες και να ζητά το αυτονόητο!

Δικαίωση αποτελεί όμως και για το "SL", που δημοσιογραφικά στάθηκε, στέκεται και θα στέκεται πάντοτε στο πλευρό των πιο σπουδαίων εκπροσώπων του αθλητισμού του νησιού μας, εντός και εκτός συνόρων, έχοντας πιέσει επί μια ολόκληρη δεκαετία με συνεχή ρεπορτάζ για την αναγκαιότητα της ανακατασκευής των ταρτάν. Καιρός ήταν...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey