Απορρίφθηκε η πρόταση του ΟΠΑΠ

02/07/2015 - 12:04

Αρνητικά απάντησε η Super League στην πρόταση του ΟΠΑΠ, ύψους 17 εκ. ευρώ, ως προς τη διαφήμιση μέσω του προϊόντος της για την αγωνιστική περίοδο 2015-16. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο είναι οι βασικοί λόγοι που κατέληξε σε ναυάγιο η συνεργασία των δύο πλευρών.

Αφ' ενός ότι το ποσό θεωρείται χαμηλό, δημιουργώντας λειτουργικό πρόβλημα στη Λίγκα και αφ' ετέρου το γεγονός πως η κάθε πλευρά ήθελε να μοιραστεί διαφορετικά η πίτα των χρημάτων για τη διαφήμιση στη φανέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του ΟΠΑΠ για χορηγία προς τη Λίγκα αφορούσε το ποσό των 4εκ ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (δηλαδή το καθαρό ποσό είναι μικρότερο, περίπου 3,2-3,5 εκ. ευρώ). Σε σχέση με την περσινή συμφωνία (περίπου 8,5 εκ. ευρώ) το "κούρεμα" είναι μεγάλο και δημιουργεί πρόβλημα στη συνολική λειτουργία του συνεταιρισμού, που θεωρεί ότι τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν, ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτή συμπεριλαμβάνονται τα πρωτάθλημα υποδομής (Κ15, Κ17, Κ20), τα οποία μόνο πέρυσι κόστισαν 1,8εκ. ευρώ (διοργάνωση, διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις κτλπ). Σε αυτά προστίθενται το κόστος αμοιβών, μετακίνησης και διαμονής των διαιτητών, το κόστος κεντρικής συντήρησης των αγωνιστικών χώρων, τα έξοδα υλοποίησης χορηγίας (έρευνες, πινακίδες, φωτογραφίες, δικαιώματα, κ.α.), καθώς και διάφορα ακόμα τεχνικά ζητήματα, όπως έχει ανακοινώσει στους ισολογισμούς της η λίγκα.

Σε ότι αφορά τη διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων, η προσφορά του ΟΠΑΠ περιελάμβανε τρεις διαφορετικές κατηγορίες ομάδων. Οι πιο εμπορικές θα λάμβαναν περισσότερα χρήματα, οι λιγότερο εμπορικές λιγότερα και οι μη εμπορικές το μικρότερο κομμάτι της πίτας. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ θα εισέπρατταν από 1,8εκ. ευρώ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, Ηρακλής, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα από 350.000 ευρώ, ενώ οι Πανιώνιος, Πανθρακικός, Βέροια, Πλατανιάς, Κέρκυρα και ΑΕΛ Καλλονής μόλις 200.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Super League δεν επιθυμούσε να υπάρχει διαχωρισμός από τον ΟΠΑΠ, αλλά αυτός να προκύψει θεσμικά από το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας, ώστε οι ίδιες οι ομάδες να αποφασίσουν το πώς θα μοιραστεί η πίτα της χορηγίας. Πλέον, πολύ δύσκολα οι δύο πλευρές θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Από τη Super League εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν θετικές απαντήσεις στις προσεχείς προσεγγίσεις τους σε Cosmote και Vodafone, όμως σε διαφορετική περίπτωση κάθε ομάδα θα πρέπει να "ψαχτεί" μόνη της για τη διεκδίκηση εσόδων από τη διαφήμοιση στη φανέλα της, χωρίς να αποκλείεται η απ' ευθείας προσέγγισή τους προς τον ΟΠΑΠ.

Με δεδομένο πως οι διαφορές και στις δυο περιπτώσεις που αναφέραμε (κεντρική χορηγία και χορηγία φανέλας) είναι μεγάλες, έχει ενδιαφέρον να δούμε πότε και αν θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λίγκα και ΟΠΑΠ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey