Kerkyra-exit και στο βάθος "Ομάδα Α"

03/07/2015 - 11:26

Μπορεί η Super League να ανακοίνωσε ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Τρίτη 14 Ιουλίου, όμως κανείς δε γνωρίζει ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της Κέρκυρας, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή της, λόγω παρατυπίας στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος. Όλα δείχνουν λοιπόν, πως στην κληρωτίδα θα μπει η "Ομάδα Α", όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2011 μετά τις τιμωρίες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Η υπόθεση της Κέρκυρας παραπέμπεται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ακολούθως θα συνεδριάσει η πειθαρχική επιτροπή της Super League, η οποία όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν πρόκειται να μπει στην ουσία, αλλά θα επικυρώσει την αποβολή της Κέρκυρας από το πρωτάθλημα. Για την ομάδα που θα καλύψει το κενό των «Φαιάκων» το τοπίο παραμένει θολό.. Νομικοί κύκλοι ισχυρίζονται πως η ιστορία θα τραβήξει σε μάκρος, ακόμα και όλο το καλοκαίρι. Η Κέρκυρα είναι δεδομένο πως θα προσφύγει στο διοικητικό εφετείο για να μην ισχύσει η τιμωρία της, όμως κάτι τέτοιο στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φέρει απόφαση επί του καυτού ζητήματος από το Σεπτέμβρη!

Εφόσον η τιμωρία της Κέρκυρας ισχύσει, το ερώτημα είναι ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της στη Super League. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, "Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους συμπληρώνεται με ισάριθμες ομάδες από την κατώτερη κατηγορία", βάσει του άρθρου 4 της περιόδου 2014-15. Την άποψη αυτή ενισχύει επίσης και το άρθρο 7, το οποίο στην παράγραφο 3α επισημαίνει πως "Τη θέση καταλαμβάνει η πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας". Όπως γίνεται αντιληπτό, προβάδισμα έχει λοιπόν ο Απόλλων Σμύρνης που τερμάτισε στην 3η θέση των play offs της Football League.

Ωστόσο, υπάρχει και το σενάριο που περιλαμβάνει δικαίωση του Λεβαδειακού. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Super League -που δεν έχει επικυρώσει ακόμα τη βαθμολογία της φετινής περιόδου- να αποφανθεί πως οι "Φαίακες" θα πρέπει να καταλάβουν την τελευταία θέση του πίνακα. Κάτι που έχει γίνει ξανά στο παρελθόν. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Λεβαδειακός θα βρεθεί πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey