Ένας... "Highlander", αρχιδιαιτητής!

01/08/2014 - 20:16 Τελευταία τροποποίηση στις 01/08/2014 - 20:29

Hugh_Dallas1Ο Σκοτσέζος Χιου Ντάλας είναι ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστεύεται η Super League τις τύχες της διαιτησίας, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία την Τετάρτη, στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Ο 56χρονος παλαίμαχος διαιτητής, με αρκετές παρουσίες σε σημαντικά παιχνίδια Μουντιάλ, Euro και Champions League θα συμμετέχει στην Κεντρκή Επιτροπή Διαιτησίας και θα ασχολείται με τους ορισμούς και την εποπτεία των διαιτητών αγώνων της Super League. Από εκεί και πέρα, θα παραμείνει στην ΚΕΔ ο Δημήτρης Καλύβας, ο Θανάσης Μπριάκος θα ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση των διαιτητών, ενώ προστίθενται οι Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Δημήτρης Γκρούτσης.

Το προφίλ του Σκωτσέζου αρχιδιαιτητή

Ο Ντάλας έχει σφυρίξει σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, το 1998 στη Γαλλία και το 2002 στην Κορέα-Ιαπωνία (μάλιστα ήταν τέταρτος διαιτητής στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης), στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1996, στον τελικό του Κυπέλλου UEFA του 1999, καθώς και αρκετά παιχνίδια στο Champions League.

Η ζωή μετά από τη διαιτησία

Ο Ντάλας σταμάτησε να διαιτητεύει το Μάιο του 2005. Αμέσως μετά έγινε παρατηρητής διαιτησίας αρχικά του Σκωτσέζικου πρωταθλήματος και στη συνέχεια της UEFA.Από τον Ιούνιο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2010, ο Ντάλας ήταν υπεύθυνος διαιτησίας στην Σκωτσέζικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέχρι που η Καθολική Εκκλησία της Σκωτίας απαίτησε την απομάκρυνσή του μετά από ένα "χυδαίο" e-mail  στο οποίο αναφερόταν στον Πάπα. Η . Ο Σκωτσέζος εργάστηκε και ως βραδινός σχολιαστής αγώνων, ενώ κατείχε και τη δική του κατασκευαστική εταιρεία μέχρι που αυτή πέρασε σε καθεστώς χρεωκοπίας το 2002.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey