Στη Μυτιλήνη οι προκριματικοί αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ παμπαίδων

21/03/2023 - 11:12 Τελευταία τροποποίηση στις 21/03/2023 - 12:16

Η Μυτιλήνη προετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα μεγάλο τουρνουά τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα τους προκριματικούς αγώνες του 2ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ αγοριών Κ17.

Η Λέσβος θα βάλει τα γιορτινά της να υποδεχθεί για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο τουρνουά ομαδικού αθλήματος. Το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης θα φιλοξενήσει το διάστημα 20-23 Απριλίου τους προκριματικούς αγώνες του πέμπτου ομίλου του 2ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ αγοριών Κ17, στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας ομάδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες ομάδες της Ολλανδίας, της Τσεχίας και του Ισραήλ. Στη τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο Μαυροβούνιο, θα προκριθούν οι δύο πρώτοι των 5 ομίλων και ο καλύτερος τρίτος όλων των ομίλων.

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας αναμένεται να αφιχθεί στη Μυτιλήνη το Σάββατο 8 Απριλίου όπου θα πραγματοποιήσει και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Γρηγόρη Ρουσάκη, ενώ οι αποστολές των υπόλοιπων ομάδων θα φτάσουν στις 19/4.

Το παραπάνω τουρνουά διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πετοσφαίρισης (CEV) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία. Μάλιστα χθες 20/3 επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη ο Γενικός Διευθυντής της ομοσπονδίας και μέλος της CEV Περικλής Μπακοδήμος με σκοπό την επιθεώρηση του γηπέδου, τις εγκαταστάσεις και τους χώρους διαμονής των ομάδων, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος.

Λόγω της ανάπτυξης που υπάρχει στο άθλημα τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης πρότεινε τη Λέσβο για την διεξαγωγή του παραπάνω τουρνουά, δείγμα θετικό για την διοργάνωση μελλοντικά περισσότερων τουρνουά υψηλών προδιαγραφών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey