Συγκινούν η Μηλένα Κοντού με το «ταίρι» της, Ζωή Φίτσιου που τραβούν κουπί για το Παρίσι

03/06/2024 - 18:03 Τελευταία τροποποίηση στις 04/06/2024 - 14:25

Οι πρωταθλήτριες Μηλένα Κοντού (ΝΟΜ) και Ζωή Φίτσιου (ΝΟΜΑΥ) που εξασφάλισαν το εισιτήριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών του προολυμπιακού τουρνουά στη Λουκέρνη της Ελβετίας τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, βρίσκονται για λίγες μέρες στη Λέσβο για να ξεκουραστούν πριν από τη μεγάλη τους προσπάθεια στο Παρίσι από τις αρχές Ιουλίου.

Το γεγονός είναι συγκινητικό.Η Μηλένα Κοντού κάνει υπερήφανο τον Ναυτικό Ομιλο Μυτιλήνης, ο οποίος πάσχισε για να τη στηρίξει, όπως και οι γονείς της. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τη διοίκηση του ΝΟΜ ενώ υπήρχε υπόσχεση για δωρεά σκάφους εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, αυτή δεν έγινε ποτέ, ενώ στο όνομα προσωπικής κόντρας, όπως ανέφερε ο κ. Καρακωνσταντής από τον ΝΟΜ, με την πρώην δημοτική Αρχή Κύτελη, δεν αγοράστηκε ο εξοπλισμός (εργομετρικά) που είχε εξαγγείλει ότι θα κάνει.

«Δεν πατάμε, πετάμε»

Ανάμεσα στις προπονήσεις, και τις φωτογραφίσεις της Μηλένας πετύχαμε την αγαπητή μητέρα της, Ρένα Αίνιζλη, η οποία ήταν εκεί όταν έβλεπε τη Μηλένα να παίρνουν το «εισιτήριο» για την Ολυμπιάδα μαζί με τη Ζωή Φίτσιου. «Δεν πατάμε, πετάμε» λέει συγκινημένη και ετοιμάζει βαλίτσες, μαζί με όλη την οικογένεια της Μηλένας για να την καμαρώσουν στο Παρίσι.

«Το είχανε και τάμα στον Ταξιάρχη»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης κάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ομίλου παρουσία των αθλητριών όπου συζητήσαμε για την επιτυχία τους, τις εντυπώσεις τους, αλλά και την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΝΟΜ, Τάσος Μπαλής τόνισε ότι οι δύο αθλήτριες είχανε κάνει τάμα στον Ταξιάρχη για την επιτυχία τους και αύριο θα τους συνοδεύσουν στον Μανταμάδο και προσκύνημα.

Την Τετάρτη οι δύο κωπηλάτισσες επιστρέφουν στο κοινόβιο της Αθήνας για προπονήσεις έως και τις 30 Ιουνίου και στη συνέχεια πετούν για Γαλλία. Θα προπονούνται σε ένα κοινόβιο λίγο έξω από το Παρίσι και στις 27 Ιουλίου ξεκινούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Ζωή Φίτσιου, 26 ετών είναι το «ταίρι» της Μηλένας Κοντού τα τελευταία τρία χρόνια «Είχαμε κάνει τάμα και οι δύο και δεν το είχαμε πει μεταξύ μας! Είναι τιμή μου που φιλοξενούμαι στη Λέσβο, έπειτα από κάτι τόσο όμορφο και μεγάλο που καταφέραμε».

«Έλειπα για αρκετούς μήνες από τη Λέσβο και ήρθα με τη Ζωή, μετά το ευρωπαϊκό μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να δει τα πάτρια εδάφη, να γνωρίσει τον τόπο μου», είπε χαμογελώντας η 18χρονη Μηλένα Κοντού.

«Ανέβηκε τα σκαλοπάτια της Εθνικής η Μηλένα, και είχε την τύχη να γίνει πλήρωμα με τη Ζωή που είναι πολύ καλή ηγέτης, έχοντας μια φοβερή χημεία και πιστεύω ότι και στην Ολυμπιάδα ότι θα τα πάνε καλά» τόνισε ο προπονητής της Μηλένας, Αρίστος Βογιατζής.

Εκαναν τα εμπόδια… σκαλοπάτια για την επιτυχία

Η Ζωή Φίτσιου είδε ότι μαζί με τη Μηλένα είχαν μεγάλη επιτυχία στις διοργανώσεις, όπως στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας το 2023 και στη συνέχεια στη Σλοβενία, όπου εκεί «αρχίσαμε να λέμε, ώπα, πάμε πολύ γρήγορα, κάτι κάνουμε» και ότι τα εμπόδια που συνάντησαν στο πέρασμα του χρόνου δεν τις έκαναν να το βάλουν κάτω, ούτε να απελπιστούν: «Όλα τα εμπόδια έρχονται για να δώσουν το κάτι παραπάνω. Τα κάναμε σκαλιά για να ανέβουμε ακόμα πιο ψηλά».

Από τότε που ήταν στην Εθνική, μαζί με τη Ζωή

Η Ζωή Φίτσιου ήταν το πρώτο άτομο που γνώρισε στην Εθνική η Μηλένα, «ήταν η πρώτη που με έκανε παρέα και ήταν το πρώτο πλήρωμα που ήρθα σε επαφή. Χωριστήκαμε τις πρώτες χρονιές, συγκέντρωσα άλλες εμπειρίες, αλλά πολλά χαρακτηριστικά για να έχω στη βάρκα, τα πήρα από τη Ζωή. Δεθήκαμε μετά από τους αγώνες, βλέπαμε από πολύ νωρίς ότι θα προχωρήσουμε, ήταν κοινό όνειρο. Είχαμε πολλές επιτυχίες».

«Αν μου έλεγε πριν από τρία χρόνια κάποιος ότι από την Εθνική θα πάω στην Ολυμπιάδα, θα τον έλεγα τρελό» εξομολογείται η Μηλένα. Και αναφέρθηκε ξανά στην ξεχωριστή τους σχέση, ότι δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες στα δύσκολα.

Μάλιστα η Μηλένα Κοντού εξήγησε τις δυσκολίες της κωπηλασίας στην Ελλάδα που είναι κάτι το οποιο το κάνει με επαγγελματικό τρόπο, αλλά ερασιτεχνικά, αφού δεν πληρώνονται οι αθλήτριες, και για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να βρουν έναν χορηγό. Και οι δύο ευχαρίστησαν την Ομοσπονδία Κωπηλασίας που στηρίζει οικονομικά όσο μπορεί τη διαμονή των αθλητριών.

Ο ΝΟΜ πάει Ολυμπιάδα και η αυτοδιοίκηση… αγρόν ηγόραζε

«Δεν έχει αντιληφθεί ίσως η τοπική κοινωνία και περισσότερο η αυτοδιοίκηση ότι ο ΝΟΜ είναι η Μυτιλήνη και η Λέσβος. Ο Ναυτικός Ομιλος Μυτιλήνης πάει Ολυμπιάδα μέσω της Μηλένας. Δεν έχει πάρει μεταγραφή και αυτό είναι σπάνιο φαινόμενο. Ο τεράστιος Κεντέρης είχε πάρει μεταγραφή προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Εχουμε μάθει να μη ζητάμε μπράβο ως ΝΟΜ και να έχουμε χαμηλά το κεφάλι. Όμως τώρα εκπροσωπούμε έναν μεγάλο Σύλλογο και πρέπει να έρθει ένα έμπρακτο μπράβο.

Η Περιφέρεια εδώ και δύο χρόνια μας έχει τάξει μία βάρκα και δεν την πήρε ποτέ. Μας κάλεσαν να μας συγχαρούν και επειδή δεν ήταν η Μηλένα μαζί, μας είπαν να φύγουμε. Το ίδιο και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης. Μας είχε τάξει εργομετρικά. Μας βοήθησε μεν να βάψουμε τον χώρο, αλλά τα πράγματα που έταξαν στη Μηλένα δεν τα πήραν ποτέ. Η νέα δημοτική Αρχή έχει δείξει ότι θέλει να είναι κοντά μας. Ο Παναγιώτης Χριστόφας μας συνεχάρη και έχουμε κάνει ένα αίτημα να μας δει και περιμένουμε να μας δει.

Οποιος θέλει φωτογραφήσεις, ξέρει πού θα μας βρει. Θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε από γραφείο σε γραφείο» τόνισε ο Τάσος Μπαλής.

«Ζητάμε το αυτονόητο, όχι ως πρόσωπα, αλλά ως θεσμός του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης» ανέφεραν οι κ.κ. Μπαλής, Ζαφειρίου και Καρακωνσταντής, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ζαφειρίου μεταξύ άλλων ανέφερε την εθελοντική συνεισφορά της διοίκησης του ΝΟΜ, του ιστορικότερου τοπικού σωματείου και ιδιαίτερα του προπονητή Αρίστου Βογιατζή.

Ο κ. Αντώνης Τιρπιντίρης, «που δεν είναι από την οικογένεια του ΝΟΜ» διέθεσε από μόνος το ποσό των 15.000 ευρώ, εντυπωσιασμένος που ένα μυτιληνιό παιδί πάει στην Ολυμπιάδα. Κι έτσι αποκτήθηκε η κωπηλατική λέμβος που χρησιμοποιεί στους αγώνες η Μηλένα Κοντού. Επίσης η εταιρεία Ελαϊτης catering, προ διετίας, πήρε μία νέα βάρκα για να στηρίξει τον ΝΟΜ κατάλληλη για το αγώνισμα του διπλού σκιφ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey