Δοκιμή στην Κ17 του ΠΑΟΚ για Καλόμπο

31/05/2019 - 20:59 Τελευταία τροποποίηση στις 31/05/2019 - 21:09

Ο Φράνσις Καλόμπο δεν είναι μια απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Για την ιστορία του 15χρονου πρόσφυγα από το Κονγκό, που έκανε δελτίο στον Αιολικό και έγινε ο πρώτος αιτών άσυλο, που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν γραφτεί πολλά.

Το "SL" αποκαλύπτει σήμερα και την ποδοσφαιρική συνέχεια της διαδρομής αυτής, που ξεκίνησε στη Σαντορίνη, στην έδρα της Θύελλας Καμαρίου στον εκτός έδρας αγώνα του Αιολικού στη διάρκεια του φετινού Β' Γύρου.

Ο Φράνσις Καλόμπο τράβηξε τα βλέμματα του ΠΑΟΚ και πολύ σύντομα θα κάνει το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη, ώστε να περάσει από το αγωνιστικό μικροσκόπιο των ανθρώπων του "Δικεφάλου του βορρά" για την Κ17. Με τη σύμφωνη γνώμη του τεχνικού διευθυντή Γιώργου Χ. Γεωργιάδη, αλλά και του υπεύθυνου σκάουτερ των ακαδημιών Γιάννη Αβραμίδη, ο Καλόμπο θα διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ κάτω των 17 ετών του ΠΑΟΚ, συμμετέχοντας στην προετοιμασία για 10 ημέρες, στα μέσα Ιουλίου.

Για να συμβεί αυτό, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν την έρευνα τους, ενώ ζητήθηκε και η άποψη του προπονητή του στον Αιολικό, Απόστολου Στύλου, που έδωσε τις καλύτερες συστάσεις για το ταλέντο του. Εάν πείσει, τότε ο Φράνσις Καλόμπο θα αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ, που να σημειωθεί ότι διατηρεί αναλλοίωτο το βασικό κορμό της φετινής Κ17, σκοπεύοντας να κάνει μόνο μια μεταγραφή το καλοκαίρι, στη θέση του Φράνσις.

Εφόσον συμβεί αυτό και ο Καλόμπο βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει ο δρόμος και για πιθανά οφέλη του Αιολικού από ένα ενδεχόμενο μεταγενέστερο επαγγελματικό συμβόλαιο, αφού η ομάδα της Μυτιλήνης θα μπορεί να διεκδικήσει τα τροφεία, ως η πρώτη στην οποία αγωνίστηκε ο 15χρονος ποδοσφαιριστής σε εθνική κατηγορία.

Μιλώντας στο "SL" ο Γιώργος Πατλάκας, ιδρυτής της Cosmos FC και ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Φράνσις Καλόμπο στο καμπ της Μόριας, δήλωσε "χαρούμενος για την εξέλιξη αυτή", ευχόμενος "να είναι υγιής και όλα να πάνε όπως πρέπει, γιατί πρόκειται για ένα παιδί προσηλωμένο και εργατικό".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey