Άλλη μια προσφυγή από το 2008 «κυνηγάει» τον Αιολικό

30/05/2024 - 19:24 Τελευταία τροποποίηση στις 30/05/2024 - 19:39

Συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο η αίτηση επιβολής - ενεργοποίησης ποινών του Αριστείδη Ξευγένη κατά του Αιολικού.

Για πρωτοφανή καταχρηστικότητα και αδράνεια έκανε λόγο η ΠΑΕ Αιολικός στην εκδίκαση της αίτησης επιβολής - ενεργοποίησης του Αριστείδη Ξευγένη στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η υπόθεσή του συζητήθηκε την Τρίτη (28/05) και αφορά οφειλές από τη σεζόν 2007-08. Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠΠ, Αντώνης Βογιατζάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Ξευγένης απασχολήθηκε το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2007-08, κατέθεσε προσφυγή και πριν ικανοποιηθεί η παλιά ΠΑΕ αποχώρησε και τέθηκε σε εκκαθάριση. Η τρέχουσα ιδρύθηκε από το ιδρυτικό σωματείο και έχει την ίδια επωνυμία, χρώματα, σήμα και έδρα. Υπάρχει διαδοχή. Δεν μπορούσε να στραφεί κατά των φυσικών προσώπων, γιατί δεν υπήρχε δημοσιευμένο το ΔΣ».

Ο Βογιατζάκης αναφέρθηκε και στην απόφαση 18/2024, όπου σύμφωνα με τη μειοψηφία ο ποδοσφαιριστής πρέπει να ζητήσει τον ορισμό εκκαθαριστών. «Δεν πρέπει ο ποδοσφαιριστής να υποκαθιστά την ΠΑΕ στις υποχρεώσεις της, προκειμένου να θεωρηθεί ότι επιδεικνύει βαθμό επιμέλειας», είπε και συμπλήρωσε: «Οι διαδικασίες της εκκαθάρισης αφορούν την ΠΑΕ».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου έκανε λόγο για καταχρηστικότητα και αδράνεια. Μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι υπόθεση 16 ετών. Προσχηματικά αναφέρεται ότι δεν μπορούσε να στραφεί κατά των φυσικών προσώπων. Να προσκομιστεί το συμβόλαιο όπου φαίνεται ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και συνυπαίτιος με το νομικό πρόσωπο ήταν ο Άρης Χατζηκομνηνός. Τότε υπήρχε το τμήμα Α.Ε. όπου μπορούσε να πληροφορηθεί την εκάστοτε διοίκηση ή τους εκκαθαριστές. Η ΕΠΑΕ κρατούσε και αρχείο με τη νόμιμη διοίκηση. Δεν εστάλη εξώδικο, ούτε κατατέθηκε αγωγή ή μήνυση προς το φυσικό πρόσωπο.

Δεκαέξι χρόνια μετά παλιές αμαρτίες βγαίνουν στην επιφάνεια .αφού ο ερασιτέχνης δεν έκανε ποτέ εκκαθάριση με αποτέλεσμα να μην προσωποποιηθούν ποτέ τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ όπως θα έπρεπε να έχει συμβεί.

flnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey