Βήμα παραμονής για την Κοζάνη

08/05/2024 - 19:15 Τελευταία τροποποίηση στις 08/05/2024 - 20:13
 Η Κοζάνη επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ Β εντός έδρας και έκανε σπουδαίο βήμα για παραμονή στην Super League 2.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι πιο δυνατά, έχοντας κίνητρο καθώς παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να καταφέρουν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του. Mάλιστα, με τη συμπλήρωση 27′ λεπτών ο Δικέφαλος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος μια στημένη μπάλα. Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκολας Κουαλιάτα εκτέλεσε κόρνερ, με τον Δημήτρη Πανίδη να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα με σουτ,  για να δώσει προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους».  Μετά το τέρμα του Δικεφάλου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν την πίεση τους, με τον ΠΑΟΚ Β να αντέχει, μέχρι, σχεδόν, το τέλος του ημιχρόνου. Τότε ο Καλλέργης ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε μια στημένη μπάλα για να νικήσει τον Μοναστηρλή, και να γράψει το 1-1, στο 45+1′, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν έτσι στα αποδυτήρια. 
 
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πιέσουν για να βρουν το γκολ της ανατροπής, με τον Δικέφαλο να μην μπορεί να βρει τις δικές του στιγμές στο παιχνίδι. Τελικά στο 59′ ο Γραμμένος ήταν αυτός που νίκησε τον Μοναστηρλή για να ανατρέψει την κατάσταση, και να δώσει το προβάδισμα στην Κοζάνη (2-1), πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο ΠΑΟΚ Β έφερε από τον πάγκο αρχικά τους Κανίς και Κωττά, και στη συνέχεια τον Σπυράκο, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους, αλλά και να «τελειώσουν» το παιχνίδι, με μια κεφαλιά του Σουλιώτη στο 82′, όπου διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
 
Έμεινε και μαθηματικά ο «Γηραιός», σε μπελάδες οι Θεσσαλοί
 
Την παραμονή του στη Super League 2 εξασφάλισε ο Ηρακλής μετά το 0-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία συνεχίζει να μάχεται στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, ούσα έναν βαθμό κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Πέρα από ένα σουτ του Κούστα που δεν βρήκε στόχο, το πρώτο μέρος δεν είχε τίποτα το ουσιαστικό με τις δυο ομάδες να μην δημιουργούν ούτε μια κλασική ευκαιρία. Ανάλογο σκηνικό είχε και το δεύτερο μέρος. Μια προσπάθεια του Βερνάρδου δεν βρήκε στόχο, με τις μονομαχίες να κυριαρχούν και τους Παλαβράκη και Γκέκα κάτω από τις δύο εστίες να μην χρειάζεται να επέμβουν με το 0-0 να διατηρείται ως το τέλος.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των play outs της SL2

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία των play outs

mikriliga

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey