Μοναδικές επιτυχίες από την πολλά υποσχόμενη ομάδα του ΟΚΑ (video)

31/05/2024 - 11:32 Τελευταία τροποποίηση στις 31/05/2024 - 11:48

Ο προπονητής του Ομίλου Κλασικού Αθλητισμού Μυτιλήνης Θανάσης Χατζηαργυρίου, η προπονήτρια Κατερίνα Καρατζά και ο αθλητής Ταχίρ Μπιτσάκου, την Τετάρτη 29 Μαΐου μίλησαν στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Ο προπονητής και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του νεοσύστατου συλλόγου (2021) Θανάσης Χατζηαργυρίου αρχικά μίλησε για την ιδέα της δημιουργίας του ομίλου από μια ομάδα παλιών αθλητών του στίβου. Τα μεγαλύτερα τμήματα  του ΟΚΑ απαρτίζονται μόνο από αθλήτριες οι περισσότερες εκ των οποίων συμμετείχαν παλιότερα σε άλλες ομάδες και κυρίως στον «Αλκαίο» που τώρα δεν είναι ενεργό σωματείο και τον Ταχίρ Μπιτσάκου. Παλιός αθλητής και ο κ . Χατζηαργυρίου, τα πρώτα χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου, όμως στην συνέχεια τον κέρδισε ο στίβος.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Καρατζά σημείωσε ότι οι επιτυχίες που καταγράφουν οι αθλητές κι οι αθλήτριες τα τελευταία δύο χρόνια είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ετών, καθώς με βρίσκεται κοντά στα παιδιά από το ξεκίνημα τους σε μικρή ηλικία. Ο ΟΚΑ συμπλήρωσε, αυτήν περίοδο προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα με λίγους αλλά δυνατούς και πολλά υποσχόμενους αθλητές.

Ο Ταχίρ Μπιτσάκου είναι το μοναδικό αγόρι στο αγωνιστικό τμήμα της ομάδας και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντικά ρεκόρ, να πάρει προκρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα με όριο για το ευρωπαϊκό στα 400μ εμπόδια, όπως επίσης και στις πρώτες θέσεις στην τελική φάση των σχολικών πρωταθλημάτων. Το 2021 κέρδισε στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στη Λήμνο και από κει και μετά αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το άθλημα του στίβου, καθώς παλιότερα έπαιζε και ποδόσφαιρο.

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για εκείνον είναι  η συμμετοχή του σε δύο εβδομάδες στο πανελλήνιο, όπου οι δύο πρώτες θέσεις δίνουν το εισιτήριο για το ευρωπαϊκό. Στην ερώτηση αν νιώθει έτοιμος να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια, με μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση, ανέφερε ότι νιώθει σίγουρος για την επιτυχία του αν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως τονίζει παρακάτω η προπονήτρια του, ο Ταχιρ κρύβει μεγάλη εσωτερική δύναμη και αυτό που πιστεύει το κάνει πράξη. Πως άλλωστε έχει καταφέρει να βελτιώσει  μέσα σε ένα χρόνο τον χρόνο του 4 δευτερόλεπτα, πιάνοντας το όριο για το ευρωπαϊκό.

Κλείνοντας, ο Θανάσης Χατζηαργυρίου και η Κατερίνα Καρατζά μίλησαν για τα οφέλη γενικότερα του στίβου, υπογραμμίζοντας ότι προσφέρει ολόπλευρη εκγύμναση και διαμορφώνει ταυτόχρονα τον χαρακτήρα των παιδιών.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey