Λογικός αποκλεισμός, με το μυαλό στην... Τρίπολη!

14/01/2016 - 20:11

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος κόντρα στην ΑΕΛΚ, στη Φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 3-0 στη ρεβάνς της ήττας του με 2-1 στη Μυτιλήνη, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού. Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, όμως βρήκαν απέναντί τους τον καταπληκτικό Κώστα Δαύκο, τον οποίος μάλιστα ο Ιγκόρ Τούντορ χαρακτήρισε στη λήξη του ματς ως... Τζίτζι Μπουφόν!

Ο Νίκος Καραγεωργίου προτίμησε να δώσει βάρος στην επερχόμενη αναμέτρηση του πρωταθλήματος με τον Αστέρα στην Τρίπολη και γι΄αυτό το λόγο χρησιμοποίησε αρκετούς νεαρούς παίκτες στην αρχική 11άδα. Ο Δαύκος υπερασπίστηκε την εστία, οι Σπυρόπουλος και Μίκτς τα άκρα της άμυνας, με τους Αναστασιάδη και Ούκα κεντρικό δίδυμο, Ελλακόπουλος και Γιουκαρής ως αμυντικοί χαφ, Ξύδας, Χατζηδημητρίου και Μπαργκάν τριπλέτα μεσοεπιθετικά και προωθημένος ο Κάρλσον.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 4ο λεπτό, με τον Μακ να σεντράρει από τα αριστερά και τον Αθανασιάδη αντί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, να λειτουργεί ως... αμυντικός, πατώντας την μπάλα και δίνοντας την ευκαιρία στον Δαύκο να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή. Οι Θεσσαλονικείς συνέχιζαν να πιέζουν και στο 11' ο Δαύκος και πάλι μπλόκαρε κεφαλιά του Βίτορ. Στο 16' ο τερματοφύλακας της ΑΕΛΚ έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής και ο Τζαβέλλας που εκτέλεσ το φάουλ σημάδεψε το δοκάρι! Ο "Δικέφαλος του βορρά", τρία λεπτά αργότερα, είχε και δεύτερο δοκάρι, όταν ο Αναστασιάδης απομάκρυνε την μπάλα προ του Δαύκου, στέλνοντάς τη στο δεξί κάθετο της εστίας της ΑΕΛΚ.

Η ΑΕΛΚ έχει δικαιολογημένα παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή Κομίνη και των βοηθών του, όταν στο 20' ο Κάρλσον, που έβγαινε τετ α τετ με τον Μελίσσα, υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οσφάιντ, ενώ στο 24' ο Τζαβέλλας χτύπησε με τον αγκώνα τον Ξύδα εντός περιοχής, χωρίς να υποδειχθεί πέναλτι. Οι παίκτες του Τούντορ είχαν στη συνέχεια τον απόλυτο έλεγχο, με τον Πέλκα να απειλεί στο 36' και τον Δαύκο να μην ανησυχεί, αλλά και τον Μακ στο 37' να μην μπορεί να νικήσει τον Δαύκο σε τετ α τετ. Ακολούθησε ένα σουτ του Μπαργκάν (40') που έφυγε άουτ και ακόμα ένα του Χαρίση (45'), που πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛΚ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έψαξε να βρει κενούς χώρους και με την είσοδο του Μυστακίδη έβαλε δύσκολα στην ΑΕΛΚ. Στο 47' ο Δαύκος απέκρουσε σουτ του Μυστακίδη, ενώ στο 55' η κεφαλιά του Βίτορ έφυγε άοουτ. Ακολούθησε χαμένη ευκαιρία με τον Πέλκα στο 57' και ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνη τη φάση ο ΠΑΟΚ, το πέτυχε στην επόμενη. Ο Μακ μπήκε από τα αριστερά στο 58', σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Δαύκο να αποκρούει και τον Κλάους Αθανασιάδη να παίρνει το ριμπάουντ, πλασάροντας σωστά για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ έχασε καλή ευκαιρία με τον Τσίμιροτ στο 62', όμως ο Δαύκος είπε "όχι". Στο 64' όμως, μετά από ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων, ο Μυστακίδης σέντραρε συρτά και ο Μακ πέτυχε το 2-0! Το τελικό 3-0, που αποτέλεσε και το "κερασάκι στην τούρτα", σημείωσε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με κεφαλιά στο 81ο λεπτό.

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λέοβατς (Mυστακίδης 46'), Τσίμιροτ (Τζιόλης 75΄), Χαρίσης, Πέλκας, Μακ, ΖάΪρο (Μπερμπάτοφ 60'), Αθανασιάδης

ΑΕΛΚ: Δαύκος, Μίκιτς (Τσαμπούρης 46'), Αναστασιάδης, Ούκα, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (Καλτσάς 46'), Γιουκαρής, Ξύδας (Ουλγιαννίδης 69'), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν, Κάρλσον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey