Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε!

12/03/2016 - 19:27

Σε ακόμα ένα παιχνίδι η ΑΕΛΚ είχε ρυθμό, κατοχή της μπάλας και διάθεση, όμως αδυνατούσε να βρεθεί με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ήταν "φαρμακερός" στις αντεπιθέσεις του και έφυγε νικητής από το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο την ομάδα της Καλλονής στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε την ομάδα του με τον Δαύκο στα δοκάρια, τους Τσαμπούρη, Γκόλια στα άκρα της άμυνας, Μίκιτς, Αναστασιάδη κεντρικό δίδυμο, Μπλάζιτς, Καλτσά στα αμυντικά χαφ, Φαβάλι, Γεωργίου ακραίους μέσους, και τον Μανούσο πίσω από τον Μάρκοβιτς.

Η ΑΕΛΚ ήταν ζωηρή στα πρώτα λεπτά, είχε την κατοχή στη μεσαία γραμμή, αλλά οι Γιαννιώτες ήταν εκείνοι που δημιουργούσαν ευκαιρίες για γκολ. Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Ίλιτς βρέθηκε τετ α τετ με τον Δαύκο, όμως ο τερματοφύλακας των Καλλονιατών έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 10', ο Ίλιτς απείλησε εκ νέου, αλλά την τελευταία στιγμή έκανε... στραβοκλοτσιά μέσα από την περιοχή! Την ίδια ώρα, η ΑΕΛΚ δυσκολευόταν αισθητά να βρει διαδρόμους και ήταν παντελώς ακίνδυνη. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα της Καλλονής ήρθε στο 33ο λεπτό, όταν ο Φαβάλι σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Περιστερίδης έδιωξε εντυπωσιακά. Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, αλλά τελικά ο ΠΑΣ βρήκε γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου, με κοντινή προβολή του Τζημόπουλου, μετά από σουτ του Λίλα, που βρήκε αδύναμο να αντιδράσει τον Δαύκο για το 0-1!

Στην επανέναρξη, η ΑΕΛΚ προσπάθησε να βρει ένα γκολ που θα της έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης και στο 49ο λεπτό πλησίασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως το σουτ του Μάρκοβιτς έδιωξε με υπερένταση ο Τζημόπουλος με δύσκολη προβολή, επέμβαση που ανάγκασε τον Σέρβο επιθετικό της ΑΕΛΚ να απλώσει το χέρι του για να συγχαρεί τον αρχηγό του ΠΑΣ! Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καλτσάς βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά ο Σκόνδρας πήρε την "μπουκιά από το στόμα" του μέσου των Καλλονιατών! Ακολούθησαν δύο φάσεις, που προκάλεσαν διαμαρτυρίες στους ανθρώπους της ομάδας των Ιωαννίνων, όταν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μανιάς σε δύο μάλιστα περιπτώσεις από τον πρώτο βοηθό. Σταδιακά, ο ΠΑΣ άρχισε να δίνει χώρο και προσπαθούσε με κόντρα επιθέσεις να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Η ΑΕΛΚ είχε την υπεροχή, κέρδιζε συνεχώς κόρνερ, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις σε κάποια τελική προσπάθεια. Καλύτερη στιγμή, η φάση του 83ου λεπτού, όταν ο Γουερέ σέντραρε από αριστερά αλλά ο Κάρλσον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής! Ακολούθησε μια ακόμα κεφαλιά του Αναστασιάδη (87'), που είχε την ίδια τύχη και αφού η ΑΕΛΚ δεν κατόρθωσε να ισοφαρίσει, ήρθε ο Μανιάς στο 90ο λεπτό με μια καταπληκτική έμπνευσης να νικήσει τον Δαύκο, πετυχαίνοντας το 0-2 και μαζί το 8ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. 

Συνθέσεις

ΑΕΛΚ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Φαβάλι (77' Γουερέ), Γεωργίου, Μανούσος, Μάρκοβιτς (66' Κάρλσον)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες (76' Καρανίκας), Σκόνδρας, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος, Ίλιτς (71' Κοζορώνης), Μανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey