Τραγέλαφος η Συνέντευξη Τύπου

10/03/2012 - 11:38 Τελευταία τροποποίηση στις 10/03/2012 - 12:19

Αν και το ματς κόντρα στον Πανθρακικό ήταν το πρώτο του Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο της ΑΕΛΚ, εν τούτοις ο "Ρουμάνος" δεν εμφανίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου, στέλνοντας το βοηθό του και μέχρι πρότινος προπονητή των Καλλονιατών Λουτσιάνο Ντε Σόουζα να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Μια κίνηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, κυρίως από τους συναδέλφους δημοσιογράφους της συνδρομητικής πλατφόρμας του OTE TV, που κάλυψε τηλεοπτικά το ματς αλλά και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Βέβαια ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και ορίζει στο άρθρο 29 παράγραφος 4α πως "Μετά τη λήξη κάθε αγώνα ο προπονητής και ένας ποδοσφαιριστής κάθε ομάδας θα προσέρχονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από τη γηπεδούχο ΠΑΕ για τη Συνέντευξη Τύπου, με συντονιστή εκπρόσωπο της γηπεδούχο ΠΑΕ. Ο προπονητής κάθε ομάδας δεν μπορεί να αντικατασταθεί από το βοηθό του ή εκπρόσωπο της ομάδας. Στον παραπάνω χώρο επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνο εκπροσώπων των ΜΜΕ και δύο εκπροσώπων των διαγωνιζόμενων ομάδων".

Μάλιστα, υπέυθυνος για την τήρηση της τάξης είναι ο Παρατηρητής Αγώνα, όπως ρητά ξεκαθαρίζει ο ΚΑΠ στο ίδιο άρθρο, στην παράγραφο 4γ: "Ο Παρατηρητής κάθε αγώνα ή ο Παρατηρητής τηλεοπτικών, εάν έχει οριστεί, είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης και των όρων και προϋποθέσεων, που θεσπίζονται από την παρούσα διάταξη και υποβάλλουν σχετική έκθεση προς τη διοργανώτρια".

Ο ΚΑΠ είναι αμείλικτος και σε θέματα ποινών, τιμωρώντας μέχρι και με τέσσερις αγωνιστικές τον προπονητή που δεν εμφανίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου, καθώς επίσης και με χρηματικό πρόστιμο μέχρι 20.000€ την ΠΑΕ. Ακόμα πάντως κι αν ο Λουτσιάνο "βαφτίστηκε" βοηθός - συνεργάτης προπονητή, με ότι αυτό συνεπάγεται, ήταν εντελώς άκομψο από τη μεριά του Γιάννη Ματζουράκη να... σνομπάρει την όλη διαδικασία.

Ψιλά γράμματα αυτά, θα πει κανείς για την καλλονιάτικη ΠΑΕ που έχει δείξει με ποικίλους τρόπους αδιαφορία και ασέβεια προς του εκπροσώπους του Τύπου. Εκεί οφείλουν όμως να παρέμβουν τα αρμόδια όργανα. Εκτός αν ο Παρατηρητής της χθεσινής αναμέτρησης είχε διακοσμητικό ρόλο γλάστρας, κατά παράβαση καθήκοντος.

Συν τοις άλλοις, το τραγελαφικό περιστατικό που σημειώθηκε on camera με το διαπληκτισμό εντός της αίθουσας Τύπου στη διάρκεια των δηλώσεων, ενός εκπροσώπου ραδιοφωνικού Μέσου και ενός "φιλάθλου", που πήρε μόνος του το λόγο και ξεκίνησε... ερωτήσεις καφενειακού επιπέδου, αποδεικνύει πως η ΠΑΕ ΑΕΛΚ ενεργεί με λογικές "μπάτε σκύλοι αλέστε" σε τόσο ευαίσθητα θέματα γύρω από το επικοινωνιακό της προφίλ, από τη στιγμή μάλιστα που ήταν παρόντες και οι δημοσιογράφοι του OTE TV. Ο Παρατηρητής προφανώς είχε άλλη... δουλειά να κάνει εκείνη την ώρα, αν και πληρώνεται αδρά για να... κάθεται!

Κατά τα άλλα, η Football League μας μάρανε...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey