Κινητικότητα για νέο Κλειστό Γυμναστήριο στην Καλλονή!

03/11/2016 - 12:05 Τελευταία τροποποίηση στις 03/11/2016 - 13:05

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την υλοποίηση ενός έργου, που αποτελεί όνειρο ετών για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Ο λόγος για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή, το οποίο είχε ενταχθεί ως μελέτη στο πρόγραμμα "Ελλάδα 2004", επί δημαρχίας Άρη Ελευθερίου, όμως έκτοτε δεν προχώρησε, όπως άλλωστε συνέβη και με το νέο κολυμβητήριο στη Μυτιλήνη. Την είδηση αποκάλυψε με δημοσίευμά της η ιστοσελίδα kalloninews.gr.

Η συγκεκριμένη μελέτη αναζητήθηκε επίμονα από τον Αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο και τους μηχανικούς του Δήμου Λέσβου, στους οποίους ανατέθηκε πλέον η επικαιροποίηση και η ολοκλήρωσή της. Όλα δείχνουν, ότι το έργο που επί πολλά χρόνια έμεινε στο... περιθώριο, έχει μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσει και η Λέσβος να αποκτήσει ένα σύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο, που θα εξυπηρετεί μάλιστα το μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού. 

Για την προοπτική της ανέγερσης Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή έχει ενημερωθεί αναλυτικά η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, τόσο από τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο, όσο και από τον περιφερειακό σύμβουλο Αλέξανδρο Ροδίτη. Εάν όλα πάνε καλά, αναμένεται να κατατεθεί πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της ολοκληρωµένης χωρικής ανάπτυξης, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη χρηματοδότηση του έργου. 

Σημειώνεται ότι το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής προορίζεται να κατασκευαστεί στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου "Κώστας Κεντέρης", από τη μεριά της Μητρόπολης, εκεί όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει η μεγάλη αλάνα που χρησιμοποιείται και ως πάρκινγκ.

Μιλώντας στο "SL" ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος επεσήμανε: "Πράγματι, είναι μια προσπάθεια που προχωρά με σταθερά βήματα το τελευταίο διάστημα. Η μελέτη που προϋπήρχε θα επικαιροποιηθεί και μπορώ να πω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχει διάθεση να ενταχθεί το έργο στο χωρικό του ΕΣΠΑ και αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, προσδοκούμε στην άμεση υλοποίηση του, γεγονός που αποτελεί άλλωστε όνειρο πολλών ετών για την περιοχή μας."

Σε ερώτησή μας για το χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης του έργου, ο Ταξιάρχης Βέρος τόνισε πως σε περίπτωση που εξετάζονται και εναλλακτικά σενάρια: "Εφόσον όλα πάνε καλά, είναι πιθανό τα έργα να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες μέσα στο 2017. Θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες κάτι τέτοιο. Από τη μεριά μας επεξεργαζόμαστε και ένα εναλλακτικό σενάριο, αυτό της κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου με μπαλόνι, που σίγουρα θα μπορεί να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα. Έχει να κάνει λοιπόν και με το τι θα αποφασίσουμε εμείς, ανάλογα με το πότε θα μπορεί το έργο να είναι έτοιμο σε κάθε περίπτωση, ώστε να αποκτήσει επιτέλους το Λεκανοπέδιο μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση". 

Φωτογραφία | kalloninews.gr (*Από το φάκελο της μελέτης του έργου στο πρόγραμμα "Ελλάδα 2004")

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey