Π. Βερρής: Με λιγότερες ομάδες, όμως πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας

02/11/2023 - 10:08 Τελευταία τροποποίηση στις 03/11/2023 - 19:12

Ο πρόεδρος τη Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου Παντελέων Βερρρής την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Μαρμαλέκα στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm «Μπάλα στον Αέρα», με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Βερρής ανέφερε ότι με την συνδρομή της ΕΠΣΛ για άλλη μια χρονιά ξεπεράστηκαν τα όσα προβλήματα προέκυψαν με την επανεγγραφή ορισμένων σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ και πλέον όλες οι ομάδες συμμετέχουν κανονικά στα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στη συνέχεια μίλησε για το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη λιγότερες ομάδες φέτος, το πρωτάθλημαείναι πιο ανταγωνιστικό και αυτό βοηθάει τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Επίσης, σημείωσε ότι βασικός λόγος για τη μείωση των ομάδων είναι και αύξηση των εξόδων σε όλα τα επίπεδα. Πρόσθεσε δε ότι οι νεαροί παίκτες θα κρατήσουν "ζωντανά" τα σωματεία και γι' αυτό τον λόγο η Ένωση φέτος έθεσε στην προκήρυξη υποχρεωτική την παρουσία τουλάχιστον ενός παίκτη κάτω των 17 ετών στην εντεκάδα.

Ακολούθησε συζήτηση για τις Μικτές ομάδες, με τον κ. Βερρή να παραδέχεται ότι υπάρχει ξανά καθυστέρηση για την έναρξη της νέας χρονιάς, τονίζοντας ότι η περισσότερη προετοιμασία των νεαρών ποδοσφαιριστών που στελεχώνουν τις Μικτές ομάδες πρέπει να γίνεται από τις ομάδες υποδομών που αγωνίζονται. O ίδιος προσωπικά δίνει βαρύτητα στις Μικτές και στα πρωταθλήματα υποδομών γιατί μέσα από τα πρωταθλήματα προεπιλογής των Εθνικών ομάδων δίνεται η δυνατότητα σε κάποια παιδιά που έχουν τις ικανότητες να κάνουν το παραπάνω βήμα. Παράλληλα, ανέφερε ότι η ΕΠΣ Λέσβου δήλωσε συμμετοχή και στην νέα διοργάνωση των Μικτών ομάδων γυναικών που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος.

Επιπλέον, έγινε λόγος για την έλλειψη διαιτητών και τις ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε να αυξηθεί ο μειωμένος αριθμός. Σε αυτό πρέπει να συμβάλλουν και οι υπεύθυνοι των ακαδημιών και σε συνεργασία με την επιτροπή διαιτησίας και την ΕΠΣ Λέσβου κάποια παιδιά να ασχοληθούν με το κομμάτι της διαιτησίας.

Κλείνοντας πρόσθεσε ότι είναι προσωπικό στοίχημα για εκείνον ο εκσυγχρονισμός του Ενωσιακού γηπέδου στη Θερμή και σε συνεργία με την νέα δημοτική αρχή, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και την ΕΠΟ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey