Γ. Κοντός: «Η Λέσβος μπορεί γίνει να προορισμός για τον αθλητικό τουρισμό» (video)

09/12/2023 - 11:16 Τελευταία τροποποίηση στις 13/12/2023 - 13:23

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου και προπονητής της Αθλοκίνησης Γρηγόρης Κοντός, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στον ρ/σ του «Ν» στους 99 fm, μιλώντας για την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια με την ανάδειξη κορυφαίων αθλητών και αθλητριών και την προοπτική που υπάρχει για τη Λέσβο στον χώρο του κλασικού αθλητισμού.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μία σύντομη αναδρομή από το ξεκίνημα της καριέρας του και τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχουν καταγράψει κάποιοι από τους πολλούς αθλητές και αθλήτριες του, όπως ο Κώστας Κεντέρης, η Αγγελική Τσιολακούδη και τα τελευταία χρόνια η Όλγα Φιάσκα, αλλά και τα συναισθήματα του όταν βλέπει τους αθλητές του να ανεβαίνουν στο βάθρο. Αυτό όμως που τον έχει σημαδέψει όπως ανέφερε, είναι μια αποτυχία και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η Αγγελική Τσιολακούδη δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς το 2004 στην Αθήνα.

Στη συνέχεια ο κ. Κοντός πρόσθεσε ότι, το κύριο στοιχείο που μπορεί να κάνει έναν αθλητή να φτάσει το υψηλότερο επίπεδο είναι η διάθεση του για δουλειά. Ο στίβος επιπλέον επειδή είναι μοναχικό άθλημα, πρέπει οι αθλητές να είναι «οπλισμένοι» με μεγάλη υπομονή και σίγουρα οι επιτυχίες είναι αποκλειστικά δικές τους.

Επιπλέον, έγινε λόγος για την Αθλοκίνηση, η οποία την περασμένη χρονιά έφτασε στη 41η θέση στη γενική κατάταξη, η δεύτερη καλύτερη θέση στην ιστορία της και σαφέστατα μια τεράστια επιτυχία, αφού πλέον δεν ανήκουν στο σωματείο κάποιοι αθλητές-τριες που είχαν καταγράψει σημαντικές διακρίσεις. Ακόμη, ο προπονητής της Αθλοκίνησης τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για το μέλλον των σωματείων γενικότερα στον νομό Λέσβου, καθώς παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, κάτι που αποδεικνύει ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον να γίνει η προετοιμασία ξένων αθλητών στο νησί μας ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων τη νέα χρονιά στο Παρίσι, υπογράμμισε ότι ήταν σημαντική η αλλαγή των ταρτάν στα γήπεδα Μυτιλήνης και Καλλονής, ωστόσο οι συνθήκες στο γυμναστήριο στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης είναι τριτοκοσμικές και πρέπει να γίνουν αναβαθμίσεις από τη νέα δημοτική αρχή. Επιπροσθέτως, υπάρχει και μια μελέτη για τη δημιουργία ενός κλειστού χώρου που πρέπει και αυτή να αξιοποιηθεί. Για το photo finish το οποίο είναι απαραίτητο για την φιλοξενία των υψηλότερου επιπέδου διοργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη Λέσβο μέσα στο 2024, παρά την μεγάλη καθυστέρηση και τα εμπόδια που προέκυψαν, εν τέλει βρέθηκε η λύση από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και θα είναι σύντομα διαθέσιμο.

Ακολούθως συζητήθηκε το πώς η Λέσβος μπορεί να ενταχθεί στον αθλητικό χάρτη. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι υπάρχουν οι προοπτικές και μετά την κατασκευή του Σταδίου στον Πολιχνίτο, την κατασκευή του νέου ταρτάν στον Μόλυβο, του κλειστού χώρου για τον χειμώνα και την αναβάθμιση του γυμναστηρίου, μπορούμε να πούμε ότι το νησί μας θα έχει πια τις υποδομές για να αποτελέσει αθλητικό προορισμό. Όλα τα παραπάνω σίγουρα σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που έχουν οι υπεύθυνοι στον χώρο του στίβου και στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε ακόμη για τον Κώστα Κεντέρη, ο οποίος ως αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αθλοκίνησης, βρίσκεται συνεχώς σε επαφή μαζί του, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τη διοργάνωση μεγάλων διοργανώσεων στον τόπο καταγωγής του.

Κλείνοντας, ο Γρηγόρης Κοντός αναφέρθηκε και στην ανιψιά του Μηλένα Κοντού, η οποία διαπρέπει στην κωπηλασία με την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η Μηλένα είναι πρότυπο αθλήτριας και η επιτυχία της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην στάση που έχουν κρατήσει οι γονείς της της σε όλη αυτή την προσπάθεια.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey