«Με τη νέα ομάδα της Καλλονής ξαναγεννήθηκε το ποδόσφαιρο στο Λεκανοπέδιο» (video)

20/12/2023 - 11:21 Τελευταία τροποποίηση στις 20/12/2023 - 13:04

Ο Αντιπρόεδρος της νεοσύστατης ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλλονής Τάσος Δουνιάς και ο προπονητής Σταύρος Μόλβαλης, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στον ρ/σ του «Ν» στους 99 fm, μιλώντας για το νέο αυτό εγχείρημα που έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι και τη δημιουργία επιπλέον για πρώτη φορά της γυναικείας ομάδας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις ενέργειες που έγιναν μετά τον υποβιβασμό της Προοδευτικής Σκάλα Καλλονής για την ίδρυση νέας ομάδας, με στόχο να πατάει επάνω σε γερά θεμέλια και να εκπροσωπεί επάξια το Λεκανοπέδιο. Προϋπήρχε βέβαια η ακαδημία της Καλλονής με την οποία βρίσκονται σε συνεργασία οι δύο πλευρές, ενώ στην εξίσωση προστέθηκε και η γυναικεία ομάδα, η οποία φέτος για πρώτη φορά συμμετέχει επίσημα στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Γυναικών. Όλη αυτή η προσπάθεια εξελίσσεται ομαλά, υπάρχει καλή συνεργασία, συσπείρωση και υποστήριξη από την τοπική κοινωνία αλλά και ένα ισχυρό διοικητικό συμβούλιο. Επίσης, ο κ. Δουνιάς τόνισε ότι είναι σημαντική η στήριξη και η συμβολή από τον κ. Ιγνάτη Βασιλέλλη, ο οποίος κατάγεται από τη Σκάλα Καλλονής, όμως δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αμερική και είναι ο μεγάλος χορηγός των ομάδων.

Στη συνέχεια έγινε λόγος για το αγωνιστικό μέρος, με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας κ. Μόλβαλη να αναφέρεται αρχικά στη στελέχωση του ροστερ κυρίως από παίκτες του βορείου τμήματος του νησιού πιο έμπειρους σε συνδυασμό με νεαρότερους αθλητές. Οι στόχοι του σωματείου πρόσθεσε, είναι η κατάκτηση του τίτλου και μία καλή πορεία στο κύπελλο Λέσβου και παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει βαθμολογικά μια απόσταση ασφαλείας, πρέπει να παραμείνει σοβαρή και προσηλωμένη μέχρι το τέλος, καθώς υπάρχει αρκετός δρόμος στο πρωτάθλημα και τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Όσον αφορά τον βόρειο όμιλο της Β ΕΠΣΛ, σημείωσε ότι υπάρχουν αξιόμαχες και απρόβλεπτες ομάδες που θα μπορούσαν να σταθούν ίσως και στην πιο πάνω κατηγορία.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με τον τρόπο που αγωνίζονται οι ομάδες, οι κ. Δουνιάς και Μόλβαλης υπογράμμισαν ότι, πλέον οι παίκτες είναι πιο αθλητικοί καθώς προέρχονται από ακαδημίες από τις οποίες παίρνουν σωστές βάσεις και με πιο σωστή προσέγγιση στο άθλημα, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι όλοι οι αγώνες γίνονται σε γήπεδα με τάπητα ή φυσικό χόρτο.

Επιπλέον, μίλησαν για την ίδρυση και της γυναικείας ομάδας που είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο για την ευρύτερη περιοχή. Οι αθλήτριες που απαρτίζουν το σύνολο, αρχικά συμμετείχαν σε κάποια τουρνουά που είχαν διοργανωθεί και ακολούθως γεννήθηκε η ιδέα για την δημιουργία της ομάδας. Υπάρχει πίστη σε αυτό το εγχείρημα και με το πέρασμα του χρόνου σκοπός είναι να αποκτηθεί από τις νεαρές παίκτριες η εμπειρία και η σωστή νοοτροπία του ποδοσφαίρου. Τέλος, ανέφεραν ότι με την ίδρυση της Καλλονής το ποδόσφαιρο «ξαναγεννήθηκε» στην περιοχή και με σωστή διαχείριση και στήριξη, μπορεί η ομάδα μελλοντικά να κάνει το παραπάνω βήμα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey