Ο Στέφανος Ντούσκος πρώτος λαμπαδηδρόμος στο ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας για το Παρίσι

23/11/2023 - 14:29

Μεγάλη τιμή για την ελληνική κωπηλασία στο πρόσωπο του χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου τον οποίο επέλεξε η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα στο δρόμο για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της αφής της φλόγας που πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι κωπηλάτης από το 1936 που ξεκίνησε να ισχύει ο θεσμός.

Η Τελετή αφής θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και η φλόγα μετά από 11 μέρες πορείας σε όλη την Ελλάδα θα παραδοθεί στις 26 του ίδιου μήνα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο με τελευταίο λαμπαδηδρόμο τον Ολυμπιονίκη αρχηγό της Εθνικής Πολο Γιάννη Φουντούλη.

«Είναι μια τεράστια τιμή προς το πρόσωπο μου και την Ελληνική κωπηλασία και θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ανυπομονώ για αυτή τη στιγμή που θα κρατήσω την Ολυμπιακή δάδα στην Αρχαία Ολυμπία» ήταν τα πρώτα λόγια του Στέφανου Ντούσκου.

Η πρόταση για να αναλάβει την μεγάλη αυτή τιμή ο Στέφανος Ντούσκος ήρθε από την ΕΟΕ με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Βράμπα που με την σύμφωνη γνώμη σύσσωμου του ΔΣ απάντησε θετικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey