Κυπελλούχος Νομού Λέσβου ο Αιγέας Πλωμαρίου

27/04/2024 - 18:56 Τελευταία τροποποίηση στις 27/04/2024 - 19:32

Κυπελλούχος Νομού Λέσβου στέφθηκε ο Αιγέας Πλωμαρίου, ο οποίος επικράτησε στον τελικό στο γήπεδο Μύρινας με σκορ 1-4 απέναντι στον Ηρακλή Ατσικής.

Η ομάδα του Πλωμαρίου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξεπέρασε γι’ άλλη μια φορά το εμπόδιο του Ηρακλή, σε έναν αγώνα που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή, μετατρέποντας στο δεύτερο ημίχρονο σε περίπατο. Ο νταμπλούχος Αιγέας Πλωμαρίου πήρε ταυτόχρονα και την πρόκριση στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

439953296_889790132952151_2152189409506597660_n.jpg (770×434)

Απόλυτη ισορροπία στο πρώτο μέρος του τελικού, με τις δύο ομάδες να μετρούν από ένα τέρμα και εκατέρωθεν σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες. Η πρώτη καλή στιγμή στο 5’ ανήκει στους Λημνιούς, όταν μετά από προσπάθεια του Ψυρούκη, ο Γιάννης Πρωτούλης με υπερπροσπάθεια απομάκρυνε τη μπάλα προ κενής εστίας και αφού χτύπησε στο δοκάρι στη συνέχεια άλλαξε πορεία. Άμεση ήταν η απάντηση του Αιγέα, με τον Παράσχο Πρωτούλη να μην καταφέρνει να πετύχει το 0-1 με πλασέ από κοντά, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μιχαλάκη από πλάγια θέση, αφού ο Μπαλτατζής σταμάτησε τη μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή. Η ομάδα του Πλωμαρίου στη συνέχεια απείλησε με ένα σουτ του Βελούτσου που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι και μια καλή απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τοπάλι. Το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ανήκει στον Ηρακλή. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, μετά από συνδυασμό του Φώτη με τον Βασίλη Κρίκη, ο δεύτερος δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 37’ ο φιναλίστ της Λήμνου άνοιξε  το σκορ με τον Ψυρούκη που πέρασε και τον Ζαχαρή, μετά από κάθετη του Φώτη Κρίκη. Μια φάση βέβαια που ήταν πεσμένος στο έδαφος ο Μιχαλάκης, με τον Αιγέα να ισχυρίζεται ότι είχε προηγηθεί φάουλ. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν με δύο τέρματα. Πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ο Αντώνης Καλαφάτης με διπλή προσπάθεια μετά από αδράνεια της άμυνας του Ηρακλή, ισοφάρισε 1-1 και αφού η μπάλα είχε σταματήσει νωρίτερα στο δοκάρι.

kypellouxos-nomou-lesbou-aigeas-2023-24.jpg (770×434)

Στην επανάληψη ο Αιγέας έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του παίρνοντας θέση στην εντεκάδα από τον πάγκο ο Ψάνης και ο Θανάσης Πρωτούλης, κάτι που λειτούργησε, αφού οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους και καθάρισαν την υπόθεση νίκης μέσα σε δύο λεπτά. Στο 64’ ο Μιχαλάκης με σουτ εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μόσχοβα, κάνοντας την ανατροπή 1-2. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ψάνης με αριστοτεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής, έγραψε το 1-3. 

Από κει μετά ο Αιγέας μέχρι τη λήξη του αγώνα απελευθερώθηκε και διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο, δημιουργώντας αρκετές ακόμη ευκαιρίες που θα μπορούσε να είχε διευρύνει περισσότερο το σκορ, απέναντι στον Ηρακλή που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα. Στο 90' ο Αντώνης Καλαφάτης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σημειώνοντας το τελικό 1-4.

pinis-lyroydias-aponomi-telikos-kypelloy-2023-24.jpg (770×434)

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου Γιάννης Πίνης απένειμε τιμητική πλακέτα στο επί σειρά ετών μέλος της επιτροπής Λήμνου Παναγιώτη Λυρούδια. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές στις δύο ομάδες και του κυπέλλου στον νικητή Αιγέα.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Μόσχοβας, Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνου, Μπαλτατζής, Τζάτζαλος, Κρίκης Φ., Κρίκης Δ., Ψυρούκης(76’Κουφιδάκης), Κρίκης Β.(85’Καβαλέρης), Πέτρου, Μουρατίδης(74’Μπεκρής)

Αιγέας: Ζαχαρής, Κασάϊ, Κάλφας, Πρωτούλης Ι.(77’Καραμπέτσος), Καλαφάτης, Soumah, Κλούρας, Τοπάλι(77’Κόμβος), Πρωτούλης Π.(58’Πρωτούλης Θ.),Μιχαλάκης(77’Τυραννής), Βελούτσος Ι.(54’Ψάνης)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey