Επανέρχεται το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» στον Δήμο Μυτιλήνης

08/02/2024 - 18:50 Τελευταία τροποποίηση στις 08/02/2024 - 19:01

Σε συναντήσεις με Υπουργούς και στελέχη σημαντικών κυβερνητικών φορέων για τα συμφέροντα του Δήμου Μυτιλήνης, βρίσκεται από χθες την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών  Νίκο Καρασάββα, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Σωκράτη Γιακουμή και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδρέα Παπαχριστοφόρου.

Οι πρώτες συναντήσεις έγιναν στο Υπουργείο Παιδείας και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για καίρια ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη του έργου του Κολυμβητηρίου και και την ανέγερση Μουσικού και Ειδικού Σχολείου στο οικόπεδο του πρώην ΚΥΤ της Μόριας. Πέρα από τα παραπάνω ζητήματα, τέθηκαν επί τάπητος επιπλέον θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, να ενημερώνει σχετικά την αντιπροσωπεία του Δήμου Μυτιλήνης, η οποία κατέθεσε από την πλευρά της τις δικές της προτάσεις.

Για τον Δήμο Μυτιλήνης αλλά και άλλους δήμους της χώρας επανέρχονται τα προγράμματα «άθλησης για όλους». Όπως τόνισε, ο κ. Βρούτσης πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά τα προγράμματα, καθώς επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό οι τοπικές κοινωνίες. Ο Δήμος Μυτιλήνης «τρέχει» ήδη την διαδικασία, υποβάλλοντας την σχετική αίτηση στην ΓΓΑ. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι στις 29 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι από τον Οκτώβριο του 2023 έχουν εγκριθεί 7.005 τμήματα που αφορούν 84 Δήμους και Φορείς από όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι του Δήμου Μυτιλήνης έλαβαν θετικά μηνύματα και για την επιστροφή των σχολικών αγώνων για τους μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων αλλά και των Δημοτικών σχολείων σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κάτι το οποίο εξετάζεται και αν προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο, το υπουργείο παιδείας μπορεί να υλοποιήσει το παραπάνω αίτημα. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σωκράτης Γιακουμής πρότεινε όπως εξεταστεί η επαναφορά των αθλητικών γυμνασίων και Λυκείων.

Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε να κατατεθούν προτάσεις σχετικά με τον νέο αθλητικό νόμο, ενώ έγινε ενημέρωση τον κ. Βρούτση για το νέο ηλεκτρονικό σύστημα «Κούρος», μια καινοτόμος μεταρρύθμιση που θα χαρτογραφήσει όλο τον Ελληνικό αθλητισμό.

Μετά την πρώτη άμεση επαφή του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, των Αντιδημάρχων και των συνεργατών του απ' ευθείας με την ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων, η νέα δημοτική αρχή δείχνει ότι θέτει σε προτεραιότητα το κομμάτι του αθλητισμού που μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο ανάδειξης και ανάπτυξης της Λέσβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey