Πλήρωσε την επιπολαιότητά του ο Διαγόρας

08/05/2015 - 20:02 Τελευταία τροποποίηση στις 08/05/2015 - 20:51

Με το... αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ, ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής, χάνοντας μέσα στην έδρα του από τον Πανναξιακό με σκορ 0-1.

Ο Διαγόρας είχε ελαφρά υπεροχή από το ξεκίνημα, ελέγχοντας τη μεσαία γραμμή και προσπαθώντας κυρίως από στημένες φάσεις να απειλήσει τον αντίπαλο, οι παίκτες του οποίου είχαν περιοριστεί εξαρχής σε παθητικό ρόλο. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για την ομάδα της Αγίας Παρασκευής, όταν ο Φιλιανός με κεφαλιά (17') από κοντινή απόσταση είδε τον τερματοφύλακα Τσουκαλά να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι πρωταθλητές ΕΠΣ Λέσβου είχαν μια ακόμα καλή στιγμή με τον Πουλασιχίδη (26'), ο οποίος βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής όμως ολιγώρησε, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί. Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών αγώνα, ο Πανναξιακός δημιούργησε την πρώτη του καλή ευκαιρία μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κατσούδα και κεφαλιά του Παπανικολάου, που πέρασε ελάχιστα άουτ. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα, με τη γενικότερη εικόνα του Διαγόρα να αφήνει πάντως υποσχέσεις για ένα γκολ στην επανάληψη.

Το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου δε διέφερε σε τίποτα με το αντίστοιχο πρώτο 45λεπτο. Η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου προσπαθούσε να βρει τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, ωστόσο δεν είχε καθαρό μυαλό σε όσες περιπτώσεις έφτασε κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Ταυτόχρονα είχε την ατυχία να χάσει τον Κώστα Βαξεβάνη με τραυματισμό στο 59ο λεπτό, εξέλιξη που έμελλε να κρίνει τελικά και το αποτέλεσμα. Ο Παπαλόπουλος, δίχως βάθος πάγκου, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε λύση ανάγκης για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε, ρίχνοντας στη μάχη τον Μαραγκό, που έδειξε φιλότιμος αλλά δεν είναι αμυντικός.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, η αμυντική λειτουργία του Διαγόρα έπαθε... μπλακ άουτ για τρία λεπτά. Ικανός χρόνος για να τον εκμεταλλευτεί όμως μια ποιοτική ομάδα όπως οι πρωταθλητές Κυκλάδων. Αρχικά, από ένα λάθος του Τριλιανού, ο Πανναξιακός έφτασε κοντά στο γκολ με τον Λίκα (72'), έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Κούτρου, όμως ο Βογιατζής απομάκρυνε σωτήρια με τα πόδια. Ένα λεπτό αργότερα όμως, ο Λίκα έγινε δημουργός σεντράροντας προς τον Ευρυπιώτη, που από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, με κοντινή προβολή σκόραρε το 0-1! 

Ο Θοδωρής Παπαλόπουλος προσπάθησε να περισώσει την κατάσταση παίζοντας φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο στο τελευταίο 10λεπτο, ανεβάζοντας τον Μαραγκό στην επίθεση και περνώντας επίσης στο ματς τους Μουτζούρη και Κουτλή, όμως η ομάδα της Αγίας Παρασκευής στάθηκε και πάλι άτυχη, βρίσκοντας απέναντί της έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα. Στο 82' μετά από εκτέλεση φάουλ του Σπάρταλη, ο Θωμάς Παπαδόπουλος με κεφαλιά είδε τον Τσουκαλά να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 85' μια ακόμα κεφαλιά του Μαραγκού κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο του Πανναξιακού, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με μια ψηλοκρεμαστή, αδύναμη, κεφαλιά του Μαραγκού ξανά στο 87ο λεπτό. Η μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως του Διαγόρα μετά το 0-1 σημειώθηκε με τη συμπλήρωση των 90', μετά από πλάγιο του Χατζηκυριάκου και κεφαλιά πάσα προς τα πίσω του Παπαδόπουλου, με τον επερχόμενο Μαραγκό να πιάνει δύσκολο εναέριο βολέ και τον Τσουκαλά να αποκρούει και πάλι σε κόρνερ!

Το τελικό 0-1 δίνει μεγάλο προβάδισμα στον Πανναξιακό στη μάχη για την άνοδο προς τη Γ' Εθνική, μέσα σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, που είχε στο πλευρό του περισσότερους από 200 φιλάθλους. Πλέον, η αγωνιστική δράση μεταφέρεται στη Χίο, εκεί όπου αύριο Σάββατο (17:00) ο Κανάρης Νενήτων υποδέχεται τον Πυθαγόρα Σάμου. Για τον Διαγόρα ακολουθούν δύο εκτός έδρας ματς, με Πυθαγόρα και Κανάρη.

Συνθέσεις

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥHΣ: Βογιατζής, Νεζάϊ (90' Κουτλής), Γκιάτα, Τριλιανός, Βαξεβάνης (59' λ. τρ. Μαραγκός), Σπάρταλης, Χατζηκυριάκος, Πουλασιχίδης, Παπαδόπουλος, Βαμβουκλής, Φιλιανός (75' Μουτζούρης)

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ: Τσουκαλάς, Καρελέμογλου, Κωτσαρής, Παπανικολάου, Κατσάνης, Κουφόπουλος (66' Γαλάνης), Λίκα (90' Καπίρης), Ευριπιώτης, Ντάσιος (87' Πιτταράς), Κούτρος, Κατσούδας

Βαθμολογία

  Μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ Β. Γκολ
1. Πανναξιακός 3 1-0
2. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0 0-1
3. Κανάρης Νενήτων Χίου - -
4. Πυθαγόρας Σάμου - -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey