Τις εντυπώσεις ο Διαγόρας, την άνοδο ο Κανάρης! [pics]

30/05/2015 - 20:08 Τελευταία τροποποίηση στις 30/05/2015 - 20:55

Δεν τα κατάφερε ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου προς τη Γ' Εθνική, γνωρίζοντας την ήττα από τον Κανάρη Νενήτων με σκορ 0-1, μέσα στο γήπεδό του, με το προνομιούχο εισιτήριο να καταλήγει έτσι στους πρωταθλητές Χίου, οι οποίοι θα εκπροσωπηθούν ξανά στην τρίτη στην τάξη κατηγορία μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Σε ένα παιχνίδι που είχε πολλά νεύρα, αρκετές σκληρές μονομαχίες και λιγοστές φάσεις, ο Κανάρης κατόρθωσε να αξιοποιήσει τη μία και μοναδική φορά που επισκέφθηκε με αξιώσεις την εστία του Βογιατζή, τη στιγμή που ο Διαγόρας είχε την μπάλα στην κατοχή του, αλλά όχι και το καθαρό μυαλό να τελειώσει τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία του Χατζηκυριάκου (2'), ο οποίος μέσα από την περιοχή δεν έβαλε σωστά το σώμα του, στέλνοντας με δυνατό σουτ την μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Ο Κανάρης απάντησε με ένα καλό σουτ του Ατσάλη (5'), που μπλόκαρε ο Βογιταζής και απείλησε εκ νέου με μια απ' ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μονίαρου, που βρήκε στην πάνω μεριά του οριζόντιου δοκαριού (28'). Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Διαγόρας σπατάλησε διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν αρχικά το σουτ του Παπαδόπουλου σταμάτησε σε σώματα αμυντικών πάνω στη γραμμή και στην επαναφορά ο Βαξεβάνης με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη, ο Διαγόρας προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Κανάρης με μαζική άμυνα κρατούσε μακριά κάθε πιθανό κίνδυνο. Με τον Πανναξιακό να προηγείται μέσα στη Σάμο, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Διαγόρα, ο οποίος χρειαζόταν πλέον νίκη με δύο γκολ διαφορά. Μοιραία, οι παίκτες του Θοδωρή Παπαλόπουλου ανοίχτηκαν, αλλά με την πρώτη ευκαιρία το πλήρωσαν. Ένα λάθος του Πουλασουχίδη στη μεσαία γραμμή, έδωσε την μπάλα στον Ζεράι βγάζοντας σε αντεπίθεση τον Κανάρη, ο Ατσάλης έγινε αποδέκτης της μπάλας, νίκησε στο σπριντ τον Βαξεβάνη και με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε το σκορ, στέλνοντας την στην απέναντι γωνία του Βογιατζή για το 0-1!

Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε το παραμικρό, με τον Διαγόρα να χάνει την τελευταία του ευκαιρία στο 74ο λεπτό, όταν ο Σπάρταλης βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, όμως το σουτ που επιχείρησε στην κίνηση κατέληξε μακριά πάνω από τα δοκάρια του Κανάρη. Οι Χιώτες είδαν τον διαιτητή Μιχαηλίδη από τη Βοιωτία να αποβάλλει από τον πάγκο τον Μπίταξη για διαμαρτυρία, αλλά λίγο αργότερα με το σφύριγμα της λήξης όλα αυτά έγιναν ιστορία και ξεκίνησαν τα πανηγύρια για την άνοδο.

Αξίζει να σημειωθεί η όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 400 φίλαθλοι στις εξέδρες, μεταξύ των οποίων και περίπου 70 των φιλοξενούμενων, που ήρθαν από τη Χίο και γιόρτασαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές του Κανάρη την άνοδο της ομάδας στη Γ' Εθνική.

Συνθέσεις

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Παπαλόπουλος): Βογιατζής, Μουτζούρης, Γκιάτα, Βαξεβάνης (82' Νεζάι), Τριλιανός, Χατζηκυριάκος, Σπάρταλης (73' Κουτλής), Πουλασουχίδης (63' Φιλιανός), Παπαδόπουλος, Βαμβουκλής, Μαραγκός

ΚΑΝΑΡΗΣ ΝΕΝΗΤΩΝ (Τσατσαρώνης): Κωταττής, Γρίγος, Μονίαρος (90' Σόβατζης), Χρουσάκης, Γιοβανάκης, Λέση, Βαϊτερλής, Χορέψιμας, Ατσάλης, Κωστάλας (87' Κάργατζης), Ζεράϊ (70' Φόρσος)

Βαθμολογία

  Μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ Β. Γκολ
1. Κανάρης Νενήτων Χίου 14 10-3
2. Πανναξιακός 11 10-7
3. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 8 8-7
4. Πυθαγόρας Σάμου 0 3-13

Πρόγραμμα - Αποτελέσματα:

10ος Όμιλος

1η Αγωνιστική
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Πανναξιακός 0-1
Κανάρης Νενήτων Χίου-Πυθαγόρας Σάμου 2-0

2η Αγωνιστική
Πανναξιακός-Κανάρης Νενήτων Χίου 1-1
Πυθαγόρας Σάμου-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 1-3

3η Αγωνιστική
Κανάρης Νενήτων Χίου-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-0
Πανναξιακός-Πυθαγόρας Σάμου 3-0

4η Αγωνιστική
Πανναξιακός-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-2
Πυθαγόρας Σάμου-Κανάρης Νενήτων Χίου 0-2

5η Αγωνιστική
Κανάρης Νενήτων Χίου-Πανναξιακός 4-2
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Πυθαγόρας Σάμου 3-2

6η Αγωνιστική
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Κανάρης Νενήτων Χίου 0-1
Πυθαγόρας Σάμου-Πανναξιακός 0-1

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey