Προβάδισμα για Αίγειρο, Ατρόμητο και Διαγόρα!

14/09/2015 - 11:17 Τελευταία τροποποίηση στις 14/09/2015 - 12:53

Σαββατοκύριακο με ενδιαφέροντες αγώνες της Α' Φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου και πολλά γκολ, πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα του νησιού. Τρεις ομάδες δείχνουν να ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα ο Αίγειρος Μυστεγνών, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας και ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής, που προπορεύονται στους ομίλους τους.

Απρόσμενη εξέλιξη σημειώθηκε στο κρίσιμο ματς του Β' Ομίλου, μεταξύ Παλλεσβιακού και Αναγένησης Γέρας, ενώ στον Α' Όμιλο γίνεται ένας μικρός... χαμός με τις τέσσερις ομάδες να ισοβαθμούν μετά και τη διεξαγωγή της 2ης Αγωνιστικής, στους 3 πόντους, εκεί όπου όλα παραμένουν ανοικτά για την πρωτιά και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Α' Όμιλος

2η Αγωνιστική
Πολιχνίτος-Οδυσσέας Ελύτης 1-0 (1-0)

Άνω - κάτω έκανε τον Α' Όμιλο ο Πολιχνίτος, κερδίζοντας τον Οδυσσέα Ελύτη με σκορ 1-0. Το μοναδικό γκολ, που έκρινε και την αναμέτρηση, σημείωσε ο Σταματίου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από το πρώτο ημίχρονο.

Προοδευτική Σκ. Καλ.-Μεσότοπος 0-4 (0-1)

Στον πιο αμφίρροπο όμιλο του Κυπέλλου Λέσβου, ο Μεσότοπος πέρασε θριαμβευτικά μέσα από την έδρα της Προοδευτικής Σκ. Καλλονής και με το ευρύ 0-4 έπιασε κορυφή στο βαθμολογικό πίνακα. Το σκορ άνοιξε ο Βλάμος για τους φιλοξενούμενους. Η Προοδευτική έχασε πέναλτι με τον Κουτσιανίτη και σα να μην έφτανε αυτό, έμεινε και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσεσμελή. Στο τελευταίο 20λεπτο, η ομάδα της Σκάλας κατέρρευσε, με τον Μεσότοπο να σκοράρει τρία ακόμα τέρματα χάρη στους Δ. Τρυγώνη, Κούκο με πέναλτι και Ν. Κουλουδή.

  Α' Όμιλος Β. Γκολ
1. Μεσότοπος 3 4-2
2. Οδυσσέας Ελύτης 3 2-1
3. Πολιχνίτος 3 1-2
4. Προοδευτική Σκ. Καλλονής 3 2-4

 

Β' Όμιλος

2η Αγωνιστική
Παλλεσβιακός-Αναγέννηση Γέρας (αναβλήθηκε)

Σε μπελάδες μπήκε ο Παλλεσβιακός, αφού ο αγώνας του κόντρα στην Αναγέννηση Γέρας δεν πραγματοποιήθηκε. Αιτία αποτέλεσε η αργοπορημένη άφιξη της γιατρού του αγώνα, που εμφανίστηκε στο γήπεδο σχεδόν 45 λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης. Ο διαιτητής Πούλος έκλεισε το φύλλο αγώνα, με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου. Πλέον, ο Παλλεσβιακός κινδυνεύει με μηδενισμό και ενδεχομένως επιπρόσθετη τιμωρία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λέσβου.

Ερμής Παμφίλων-Αρίων Μήθυμνας 0-1 (0-1)

Σπουδαίο "2" κατέκτησε ο Αρίων Μήθυμνας, σκοράροντας με τον Παναγιώτη Σοφιάνη -έπειτα από όμορφο συνδυασμό με τον Κουτσό- στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Γήπεδο Παμφίλων, παίρνοντας μια σημαντική νίκη επί του τοπικού Ερμή με σκορ 0-1! Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα και να είναι πιο απειλητικοί στο πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη, χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Ερμή να φτάνει σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολών των Κουπέ (Ερμή) και Μπαλάσκα (Αρίων).

  Β' Όμιλος Β. Γκολ
1. Αναγέννηση Γέρας* 3 3-0
2. Παλλεσβιακός* 3 2-0
3. Αρίων Μήθυμνας 3 1-3
4. Ερμής Παμφίλων 0 0-3

*Εκκρεμεί η απόφαση της ΕΠΣΛ για τον μεταξύ τους αγώνα

Γ' Όμιλος

2η Αγωνιστική
Όλυμπος Αγιάσου-Βύρων Μόριας 1-3 (0-1)

Ανώτερος ο Βύρων Μόριας πανηγύρισε σημαντική νίκη επί του Ολύμπου, στο "Χριστοφίδειο" της Αγιάσου, με σκορ 1-3. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Αθανασέλου στο ημίχρονο και έφτασαν σε δύο ακόμα γκολ στην επανάληψη με τους Δελόλμα και Τρακέλλη. Για τον Όλυμπο σκόραρε ο Καλουτζής.

Αίγειρος Μυστεγνών-Ταξιάρχης Μανταμάδου 7-0 (6-0)

Καταιγιστικός για ένα ημίχρονο ο Αίγειρος Μυστεγνών, επικράτησε του Ταξιάρχη Μανταμάδου με 7-0! Οι παίκτες του Θοδωρή Παπαλόπουλου ήταν ασταμάτητοι και σκόραραν έξι φορές στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης, κατεβάζοντας στροφές στο β΄ημίχρονο. Για την ομάδα των Μυστεγνών βρήκαν δίχτυα οι Συβρής (2), Σεραφίγγος (2), Μαλακός (2) και Δεσποτίδης.

  Γ' Όμιλος Β. Γκολ
1. Αίγειρος Μυστεγνών 6 9-0
2. Βύρων Μόριας 4 3-1
3. Ταξιάρχης Μανταμάδου 1 0-7
4. Όλυμπος Αγιάσου 0 1-5

 

Δ' Όμιλος

3η Αγωνιστική
Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 1-0 (1-0)

Στην κορυφή της βαθμολογίας του Δ' Ομίλου παρέμεινε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, που κέρδισε στο "Μίζεργκαν" και τον Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους, στο πλαίσιο της 3ης Αγωνιστικής. Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα της Ανεμώτιας σημείωσε ο Κανόγλου.

Κεραυνός Αφάλωνα-Απόλλων Δαφίων 0-1 (0-0)

Με τους τρεις βαθμούς επέστρεψε στα Δάφια ο τοπικός Απόλλωνας, επικρατώντας του Κεραυνού Αφάλωνα εκτός έδρας με σκορ 0-1. Χρυσός σκόρερ των φιλοξενούμενων, ο Καραμήτρος στο 64ο λεπτό. Κακός σε ακόμα ένα ματς ο Κεραυνός Αφάλωνα, έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Βαρνά, σε αντίθεση με την ομάδα των Δαφίων που είχε φάσεις και για ένα δεύτερο τέρμα. Ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη του Απόλλωνα δίνει το γεγονός πως ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Θεοδωρίδη.

Ρεπό: Φίλια

  Δ' Όμιλος Β. Γκολ
1. Ατρόμητος Ανεμώτιας 7 6-3
2. Απόλλων Δαφίων 4 2-2
3. Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 3 1-1
4. Κεραυνός Αφάλωνα 1 3-4
5. Φίλια 1 5-7

Ε' Όμιλος

3η Αγωνιστική
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αχιλλέας Πέτρας 7-1 (2-1)

Ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο ήταν ο Αχιλλέας Πέτρας, που πάλεψε στα ίσα το παιχνίδι με τον ανώτερο Διαγόρα στην Αγία Παρασκευή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με σκορ 2-1, αλλά στην επανάληψη ανέβασαν στροφές και έκαναν εμφανή τη διαφορά δυναμικότητας μέσα στο γήπεδο. Ο Διαγόρας έφτασε στο τελικό 7-1 με τρία γκολ του Νεζάι και από ένα των Φιλιανού, Βλαστέλλη, Χατζηκυριάκου και Χωριανόπουλου, με τους δύο πρώην παίκτες της ΑΕΛΚ να ανεβάζουν κατακόρυφα σε ποιότητα την ομάδα της Αγίας Παρασκευής. Το γκολ του Αχιλλέα σκόραρε ο Στρατής Σκαρακάκης.

Αιγέας Πλωμαρίου-Παπανικολής Ερεσού 5-1 (2-1)

Πρώτη νίκη για τον Αιγέα στο "Μιχαλέλειο" του Πλωμαρίου, απέναντι στον Παπανικολή Ερεσού με σκορ 5-1. Τα γκολ για την ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη, πέτυχαν οι Χρυσάφης (2), Ανήφορος (2) και Αζάμπι. Ο Αιγέας ήταν ανώτερος, είχε τρία δοκάρια, ενώ ο Ανήφορος έχασε την ευκαιρία να πετύχει χατ τρικ, αστοχώντας σε πέναλτι. Το γκολ της ομάδας της Ερεσού σημείωσε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Τσίλιας.

Ρεπό: Αετός Λουτρών

  Ε' Όμιλος Β. Γκολ
1. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 7 15-3
2. Αετός Λουτρών 4 4-2
3. Αιγέας Πλωμαρίου 3 5-3
4. Αχιλλέας Πέτρας 3 3-8
5. Παπανικολής Ερεσού 0 2-13

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey