Το ντέρμπι στον Απόλλωνα Δαφίων!

14/01/2018 - 18:34 Τελευταία τροποποίηση στις 15/01/2018 - 11:14

Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας και Παλλεσβιακός πλησίασαν τον πρωτοπόρο Αρίωνα Παλαιοκήπου στο νότιο όμιλο της Β' ΕΠΣ Λέσβου, εκμεταλλευόμενοι το αγωνιστικό του ρεπό. Στο βορρά, ο Απόλλων Δαφίων πήρε το ντέρμπι με αντίπαλο την Προοδευτική στη Σκάλα Καλλονής και ξέφυγε με +5 στη βαθμολογία.

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες | Νίκος Λαγουτάρης

13η Αγωνιστική

Νότιος Όμιλος

Ορφέας Κεραμειών - Θύελλα Πηγής 0-1

Ήττα σοκ για τον Ορφέα Κεραμειών από τη ενισχυμένη Θύελλα Πηγής (Προκόπης Σαβέλλος, Στρατής Λουκέλλης και Μιχάλης Βαλαμιός έπαιξαν κανονικά). Ζωηρό ματς, με καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες. Το γκολ το πέτυχε όμως η φιλοξενούμενη ομάδα με τον νεοαποκτηθέντα Λουκέλλη, από ασίστ του Σφακιανάκη. Ο Ορφέας είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Βαρνά, ο οποίος κέρδισε και πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σαβέλλο (75'). Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παναγιώτου, αλλά ο γκολκίπερ Μαρινάκης (αντικατέστησε στο ματς τον Λημνιό) απέκρουσε, κρατώντας το 0-1. Τραυματίστηκε στη μύτη ο Θανάσης Γιακαλής της Θύελλας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.  

Έφηβος Παμφίλων - Παλλεσβιακός 0-3

Εύκολο πέρασμα έκανε από τα Πάμφιλα ο Παλλεσβιακός, με τον Στρατή Χριστοδούλου να ανοίγει το σκορ και τον Σκαλοχωρίτη να κάνει λίγο μετά το 0-2. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, ο Χριστοδούλου και πάλι, με δεύτερο προσωπικό τέρμα, διαμόρφωσε το 0-3. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έκαναν αλλαγές και ο ρυθμός έπεσε.

Αστέρας Ιππείου-Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 0-4 (0-2)

Με εμφατικό τρόπο πέρασε από το Ίππειος ο Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας, επικρατώντας του τοπικού Αστέρα με 0-4. Το σκορ άνοιξε με εκπληκτικό γκολ από το κέντρο ο Αντώνης Γιακαλής και μάλιστα με το αριστερό, βάζοντας μπροστά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έφτασαν λίγο αργότερα και στο 0-2 με με τον Γιώργο Καδή. Στην επανάληψη, η ομάδα του Ξενοφώντα Χαραλαμπή πέτυχε δύο ακόμη τέρματα, αρχικά με εκτέλεση φάουλ του Τσιβγούλη και εν συνεχεία με κεφαλιά του Λευτέρη Γιακαλή στο δεύτερο δοκάρι, από ασίστ του Κατζανού. Δοκάρι για τον Αστέρα Ιππείου είχε ο Σαμοθρακής.

ΑΟ Βασιλικών-Δόξα Πλαγιάς 3-0αα

Ρεπό: Αρίων Παλαιοκήπου

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΝΟΤΙΟΥ Ομίλου της Β' ΕΠΣ Λέσβου

Βόρειος Όμιλος

Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Απόλλων Δαφίων 1-2

Κατάμεστο από κόσμο το Γήπεδο της Σκάλας Καλλονής για το ντέρμπι κορυφής στο βόρειο όμιλο, που βρήκε δίκαιο νικητή τον Απόλλωνα Δαφίων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο απέναντι σε μια Προοδευτική, που είχε κάποιες αλλαγές στη βασική της 11άδα. Στο 25' με ωραίο σουτ του Μίμη Κουτλή, ο Απόλλων άνοιξε το σκορ και το 0-1 έμεινε ως τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό ήρθε και το 0-2 για την ομάδα των Δαφίων, με σκόρερ τον Δημήτρη Βαμβουκλή από ασίστ του Νερατζή. Μετά το γκολ, η «Πρόο» έγινε πιο δραστήρια και σε συνδυασμό με τις αλλαγές από τον πάγκο μείωσε με σκόρερ τον Βάνα σε 1-2, στο 79ο λεπτό, μετά από λάθος συνεννόηση των Βογιατζή - Καλούδη.

Η Προοδευτική θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά στο 84' την κεφαλιά του Κοτσιανίτη απέκρουσε ο Βογιατζής, αποκρούοντας ενστικτωδώς και το πλασέ του Βάνα στη συνέχεια.

Γερμανός Καραβαγγέλης-Ορφέας Άντισσας 5-4

Παιχνίδι με 9 γκολ στη Στύψη, που «ζέσταναν» την παγωμένη ατμόσφαιρα. Ο Ορφέας προηγήθηκε 0-2 με γκολ του Χασάπη, αλλά ο Καραβαγγέλης μείωσε με τον Οικονομίδη και ισοφάρισε με τον Μπάλιακα, πριν πάρει το προβάδισμα με γκολ του Οικονομίδη για το 3-2 στην ανάπαυλα. Ο Χασάπης με χατ τρικ έφερε το ματς στα ίσα (3-3) και με γκολ του Κάλφα η ομάδα της Άντισσας πήρε και πάλι την πρωτοπορία (3-4). Όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και αφού ισοφάρισαν εκ νέου με τον Σγουρνιό, πήραν τη νίκη τρία λεπτά πριν το τέλος χάρη σε εκτέλεση φάουλ του Οικονομίδη, που σημείωσε επίσης χατ τρικ.

Φίλια-Άναξος 2-1

Νίκη στο τέλος για τη Φίλια επί της Ανάξου, αποτέλεσμα που διατηρεί την ομάδα του Τάσου Σπύρου στην 3η θέση του πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν στο 51' με πλασέ του Βλουτή, αλλά η χαρά της Ανάξου δεν κράτησε πολύ αφού με πέναλτι του Κριστίν Καλούλι η Φίλια έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή και τα κατάφεραν με γκολ του Χριστόδουλου Πανταζή στο 88ο λεπτό, για το τελικό 2-1. Απευθείας κόκκινη κάρτα αντίκρισαν οι Βλουτής (Άναξος) και Κοκκώνης (Φίλια) για διαπληκτισμό. 

Μακαρέας Άγρας-Ταξιάρχης Μανταμάδου 3-1

Ανέκαμψε ο Μακαρέας, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Στρατή Δρακούλη. Η ομάδα της Άγρας ισοφάρισε με τον Ιντζιρτζή και πήρε στη συνέχεια το προβάδισμα με όμορφο σουτ του Χυδεριώτη, Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε με πέναλτι ο Κουλουδής, που είχε και ένα δοκάρι.

Ρεπό: Παπανικολής Ερεσού

Δείτε τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του ΒΟΡΕΙΟΥ Ομίλου της Β' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey