Νικητής ο Καραβαγγέλης στο ντέρμπι με επική ανατροπή

04/02/2023 - 19:42 Τελευταία τροποποίηση στις 05/02/2023 - 18:42

Ανατροπάρα και νίκη για τον Καραβαγγέλη 3-2 στο ντέρμπι κορυφής του βορείου ομίλου της Β ΕΠΣ Λέσβου με τον Μακαρέα Άγρας. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις μεγάλη νίκη σημείωσε η Άναξος 2-4 κόντρα στον Ορφέα Άντισσας, ενώ Αχιλλέας και Μεσότοπος έμειναν στο 1-1. Στο νότιο όμιλο ο Κεραυνός νίκησε 0-5 τον Ταξιάρχη και ο Αστέρας(Ορφέας) 3-2 τον Παλλεσβιακό.

Κράτησε την πρωτιά ο Καραβαγγέλης

Ντέρμπι με τα όλα του στο γήπεδο Στύψης ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της πρώτης θέσης, με την ομάδα της Άγρας να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με δύο τέρματα υπέρ της και στο τέλος να φεύγει με άδεια χέρια. Στο δεκάλεπτο με απ' ευθείας εκτέλεση κόρνερ ο Τάκας σημάδεψε το δοκάρι. Ο Γιακαλής στο 18' με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και στο 33' ο Γιώργος Χυδεριώτης διπλασίασε για την ομάδα του. Στο ημίχρονο ο Καραβαγγέλης είχε τετραπλή αλλαγή με τον προπονητή της ομάδας να αλλάζει και το σύστημα κάτι το οποίο απ' ότι αποδείχθηκε λειτούργησε καταλυτικά στην τελική έκβαση του αγώνα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το αριθμητικό μειονέκτημα του Μακαρέα μετά την αποβολή του Ταξιάρχη Δρακούλη σε κομβικό σημείο του αγώνα δίνοντας έτσι παραπάνω χώρους στους γηπεδούχους. 

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Άρης Βελούτσος μείωσε 1-2, στο 74' ο Γιώργος Μαμάκος με άπιαστη κεφαλιά ισοφάρισε 2-2 και ο Άρης Βελούτσος ξανά με διαγώνιο σουτ στο 81' πέτυχε την μεγάλη ανατροπή 3-2, αποτέλεσμα που κράτησε στην πρώτη θέση την ομάδα της Στύψης.

Μεγάλη νίκη για την Άναξο

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγε από την Άντισσα η ομάδα της Ανάξου. Στο 8ο λεπτό ο Ορφέας προηγήθηκε με τον Βαλιάκο, όμως η Άναξος απάντησε άμεσα με τον Τράχειλο και πήρε κεφάλι στο σκορ στη συνέχεια με εκτέλεση πέναλτι του ίδιου παίκτη. Στο 20' ο Χαλκιώτης έκανε το 1-3 και στο 48' με αυτογκόλ η Άναξος έφτασε στο 1-4. Ο Τάσος Σάββας μείωσε στο 54' 2-4, ενώ οι γηπεδούχοι που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Βάσσου, είχαν και δύο δοκάρια με τον Γρηγόρη Πατσανά.

taksarxis-keraunos-2022-23_0-5.jpg (770×552)

Φωτογραφία από τον αγώνα Ταξιάρχης-Κεραυνός

Ασταμάτητος ο Κεραυνός

Την ανοδική του πορεία επιβεβαίωσε ξανά ο Κεραυνός που σημείωσε την έκτη σερί νίκη στον Μανταμάδο με το εμφατικό 0-5. Το σκορ στην ανάπαυλα ήταν ήδη 0-4 με γκολ που σημείωσαν οι Τρακέλλης, Τσακίρης (2) και Βαξεβάνης, ενώ το τελικό 0-5 διαμόρφωσε στο 52' ο Δεσποτίδης.

Λύγισε τον Παλλεσβιακό ο Αστέρας

Με σκορ 3-2 ο Αστέρας(Ορφέας) λύγισε τον Παλλεσβιακό στο Κάτω Τρίτος. Ο Κιοσσές στο ξεκίνημα του αγώνα έκανε το 1-0, όμως στο 37' ο Μουραντίδης έφερε το ματς στα ίσια. Στο 53' ο Παναγιώτης Δελόλμας με πέναλτι σημείωσε το 2-1 και στο 60' ο Λαγκόζι πάλι από την άσπρη βούλα ισοφάρισε εκ νέου για τον "Παλλε". Το νικητήριο τέρμα για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Αλέξανδρος Λημναίος στο 80'.

Μοιρασιά στην Πέτρα

Στο 1-1 έμειναν Αχιλλέας και Μεσότοπος στο γήπεδο της Πέτρας. Στο 48' ο Ζαγκούλης έκανε το 0-1 για τον Μεσότοπο και στο 84' ο Σούπουλης ισοφάρισε για το τελικό 1-1. Ο Αχιλλέας είχε και ένα δοκάρι στο 35' με τον Τσαντή.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του Νοτίου ομίλου

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του Βόρειου ομίλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey