Τι έκαναν οι ομάδες της Β ΕΠΣ Λέσβου

17/04/2023 - 13:14 Τελευταία τροποποίηση στις 17/04/2023 - 15:19

Το πρωτάθλημα της Β ΕΠΣ Λέσβου και στους δύο ομίλους διατήρησε το ενδιαφέρον στην υπόθεση της κατάκτησης του τίτλου μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο Καραβαγγέλης που ήταν και το πρώτο φαβορί στέφθηκε πρωταθλητής στον βόρειο όμιλο και θα αγωνιστεί την νέα χρονιά στην Α ΕΠΣ Λέσβου για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στον νότιο όμιλο υπήρξαν ανατροπές, με τον Κεραυνό Αφάλωνα που πήρε τον τίτλο να μπαίνει στο κόλπο από τα μέσα του πρωταθλήματος. Ας δούμε τι έγινε φέτος στου δύο ομίλους συγκεντρωτικά.

Βόρειος όμιλος

Ο Καραβαγγέλης επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί γράφοντας χρυσή σελίδα στην μέχρι τώρα ιστορία του, εξασφαλίζοντας μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του. Σχεδιασμός πρωταθλητισμού από την αρχή της σαιζόν σε συνεργασία του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης που έκανε την υπέρβαση και στο τέλος ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Παίκτες από το πάνω ράφι για την κατηγορία, με χρόνια παρουσίας στην Α ΕΠΣ Λέσβου και σε ομάδες που έκανα πρωταθλητισμό. Ο απολογισμός για τον Καραβαγγέλη 14 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ είχε και τους καλύτερους συντελεστές τόσο στην επίθεση (57) όσο και στην άμυνα (15). 

Η ομάδα της Στύψης δεν έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας, όμως είχε πάντα διώκτη τον Μακαρέα Άγρας που βρισκόταν πίσω σε απόσταση αναπνοής. Στα μέσα του πρωταθλήματος ο Μακαρέας βρισκόταν βαθμολογικά και εκείνος εντός στόχου για το πρωτάθλημα και ίσως να είχε διαφορετική κατάληξη εάν είχε επικρατήσει στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου με τον Καραβαγγέλη μέσα στην έδρα του. Από 0-2 ημίχρονο, ο Καραβαγγέλης κατάφερε να κάνει επική ανατροπή 3-2 και να αγκαλιάσει ουσιαστικά τον τίτλο βάσει και του προγράμματος μέχρι το φινάλε. Άτυπη ρεβάνς για τον Μακαρέα 1-2 την τελευταία αγωνιστική στον πολυσυζητημένο αγώνα από πολλές απόψεις, όμως στο τέλος ο Καραβαγγέλης ήταν αυτός που πανηγύρισε.

Από κει και μετά η χρονιά για τον Ορφέα Άντισσας θεωρείται σίγουρα επιτυχημένη τερματίζοντας στην τρίτη θέση με συνδυασμό νεαρών ποδοσφαιριστών και πιο έμπειρων, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Αχιλλέας που ισοβάθμισε με τον Ορφέα, όμως πήρε την τέταρτη θέση λόγω καλύτερου συντελεστή για την ομάδα της Άντισσας. Πιο πίσω άλλες δύο ομάδες ο ΑΟ Μεσοτόπου και Παπανικολής οι οποίες κάνουν ουσιαστικά μία νέα αρχή δίνοντας βάση στο ντόπιο υλικό.  Ο Παπανικολής παρόλο που πέρυσι είχε κερδίσει την άνοδο στην Α ΕΠΣΛ, εντούτοις δήλωσε συμμετοχή ξανά στην Β κατηγορία. Ζορίστηκε στην έναρξη του πρωταθλήματος να βρει λύσεις με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αγωνιστεί στην πρεμιέρα κόντρα στην Άναξο, όμως στην συνέχεια βρήκε τον δρόμο του.

Τελευταία στη σειρά η ομάδα της Ανάξου η οποία και εκείνη δεν κατάφερε να αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα απέναντι στον Ορφέα Άντισσας, ενώ σε πολλούς αγώνες αδυνατούσε να συμπληρώσει εντεκάδα. Η Άναξος κινείται στο ίδιο μοτίβο τα τελευταία χρόνια, όμως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους για την προσπάθεια που κάνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Νότιος Όμιλος

Κανείς δεν περίμενε στην αρχή της χρονιάς ότι ο Κεραυνός θα έκοβε πρώτος το νήμα, αφού ούτε και η ίδια η ομάδα είχε αυτόν τον σκοπό. Μεγάλο φαβορί ο Αστέρας Νίκης ο οποίος προπορευόταν σταθερά, φτάνοντας ακόμη και σε διψήφια διαφορά. Μέχρι τον Ιανουάριο η μόνη ομάδα που θα μπορούσε ίσως να απειλήσει τον Αστέρα Νίκης ήταν ο Αστέρας(Ορφέας), όμως μετά από κάποια συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα τέθηκε εκτός στόχων, ενώ σε κοντινή απόσταση βρισκόταν και ο ΑΟ Βασιλικών που ξεκίνησε να κάνει ζημιές από την αρχή.

Στη συνέχεια "ξεπετάχτηκε" ο Κεραυνός που έπαιζε χωρίς άγχος μέχρι ένα σημείο, έτρεξε ένα σερί 9 νικών, παρέσυρε τους πάντες στο πέρασμα του και έφτασε στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής με τον Αστέρα, όπου κατάφερε να πάρει ξανά τη νίκη και να κάνει άλμα τίτλου. Αυτή η ήττα έφερε εξελίξεις στο στρατόπεδο του Αστέρα με την απομάκρυνση από τον πάγκο του Γιώργου Κομνηνού. Η ομάδα ωστόσο δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι και έμεινε τελικά στην δεύτερη θέση. 

Ο ΑΟ Βασιλικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα παίρνοντας την τρίτη θέση. Καταλυτικός ο ρόλος στην έκβαση του πρωταθλήματος, παίρνοντας νίκες και εκτός έδρας κόντρα στα φαβορί και αν ήταν σε κάποιους αγώνες πιο προσεκτικός θα βρισκόταν σίγουρα ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Αστέρας(Ορφέας) ξεκίνησε και εκείνος με όνειρα για την Α ΕΠΣ Λέσβου, μέχρι ενός σημείου ήταν εντός στόχων, όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς έμεινε πίσω πολύ νωρίς. 

Χαρμόσυνη είδηση από το προηγούμενο καλοκαίρι η επιστροφή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Λέσβου του ιστορικού σωματείου του Παλλεσβιακού. Νέο ξεκίνημα, ρόστερ με νέους παίκτες αποκλειστικά και γενικότερα μια προσπάθεια που παίρνει θετικό πρόσημο. Ο Παλλεσβιακός έδειξε καλά στοιχεία μέσα στο γήπεδο, ομάδα που πάλευε και με συγκέντρωση μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Πιο πίσω ο Ταξιάρχης Μανταμάδου, μια ομάδα μαχητική που χρειαζόταν επίσης ιδιαίτερη προσοχή, αφού στην μέρα της δεν μπορούσες να την κερδίσεις εύκολα.  Τέλος, διοικητικό αδιέξοδο οδήγησε τον Αρίωνα Παλαιοκήπου εκτός πρωταθλήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey