Ξεκίνησε τον σχεδιασμό του ο ΑΟ Βασιλικών

19/08/2023 - 12:44 Τελευταία τροποποίηση στις 19/08/2023 - 13:38

Ο ΑΟ Βασιλικών ξεκίνησε τον σχεδιασμό του για το νέο πρωτάθλημα της Β ΕΠΣ Λέσβου αλλά και το κύπελλο Λέσβου στο οποίο δήλωσε συμμετοχή.

Το εγχείρημα της συνένωσης των δύο ομάδων (Πολιχνίτου-Βασιλικών) την περασμένη χρονιά στέφθηκε με επιτυχία και θα υπάρξει συνέχεια, θέτοντας μάλιστα τη νέα σαιζόν υψηλότερους στόχους. Ο ΑΟΒ στο περσινό πρωτάθλημα ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και ρυθμιστής του τίτλου στο φινάλε έτσι όπως εξελίχθηκε.

Με τον Στρατή Αλεξίου ξανά στην άκρη του πάγκου, το σωματείο θα πορευτεί με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ενίσχυση σε κάποιες θέσεις κυρίως με ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει ξανά τη φανέλα της ομάδας.

Το πρόβλημα ωστόσο το οποίο αντιμετωπίζει για ακόμη μια φορά το σωματείο είναι το γηπεδικό και κυρίως η έδρα. Ο ΑΟΒ τα τελευταία χρόνια μετά την απόφαση της ΕΠΣ Λέσβου για την διεξαγωγή όλων των αγώνων μόνο σε γήπεδα με φυσικό χόρτο ή πλαστικό χλοοτάπητα, αγωνίζεται μακριά από την φυσική του έδρα και συγκεκριμένα στο "Χριστοφίδειο" γήπεδο της Αγιάσου. Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο γήπεδο 11x11, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην έχει την δυνατότητα να προπονηθεί σε κανονικές συνθήκες, κάτι το οποίο προκαλεί μεγαλύτερο "πονοκέφαλο".

Η διοίκηση του ΑΟΒ σημειώνει ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες, η ομάδα αναγκάζεται να αγωνίζεται ουσιαστικά εκτός έδρας σε όλα τα παιχνίδια χωρίς να έχει την στήριξη του κόσμου της, πέρα από την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που επωμίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των Βασιλικών έχει ζητήσει από την ΕΠΣΛ την εξαίρεση της για τους εντός έδρας αγώνες, κάτι που όπως τονίζουν αντιστοιχεί έναν αγώνα σε χωμάτινο γήπεδο για κάθε ομάδα όλον τον χρόνο. Μάλιστα υπάρχει δέσμευση από το σωματείο ότι μετά από έλεγχο θα κινήσουν όλες τις διαδικασίες για τις απαραίτητες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται στο γήπεδο και ιδιαίτερα στον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα σε κάθε παιχνίδι και να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί στην έδρα της. 

Μένει να φανεί αν θα γίνει αποδεκτό το παραπάνω αίτημα από την διοργανώτρια αρχή ή αν θα ισχύσει τελικά αυτό που προβλέπει η προκήρυξη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey