Στην Β ΕΠΣ Λέσβου ο Οδυσσέας Ελύτης

22/08/2023 - 11:55 Τελευταία τροποποίηση στις 22/08/2023 - 15:50

Ο Οδυσσέας Ελύτης μετά από παρουσία 6 συνεχόμενων ποδοσφαιρικών σαιζόν στην Α κατηγορία Λέσβου, θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά οικειοθελώς στην κατώτερη κατηγορία.

Το κύμα φυγής των ποδοσφαιριστών από την ανδρική ομάδα "ανάγκασε" τους υπεύθυνους του σωματείου μετά από σύσκεψη με τους εναπομείναντες παίκτες να οδηγηθούν στην απόφαση για δήλωση συμμετοχής τελικά στη Β κατηγορία. 

Και αυτόν το χρόνο ο Οδυσσέας Ελύτης παρέμεινε στη ίδια λογική, δηλαδή να πορευτεί με ποδοσφαιριστές της ομάδας και χωρίς μεταγραφές που θα κάνουν τη διάφορα. Επίσης, δεν ανανέωσε την συνεργασία του με κάποιους παίκτες παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να παραμείνουν. Κυρίως όσοι αθλητές επιλέγουν τον Οδυσσέα Ελύτη για το περιβάλλον και το τρόπο που δουλεύουν και με την παρουσία τους δίνουν ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα βοηθώντας τους αθλητές που έρχονται από τα τμήματα υποδομών Κ15 – Κ17 να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο ανδρικό τμήμα.

Από τον Οδυσσέα Ελύτη έως τώρα υπάρχουν αρκετές αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών και πιθανότητα να υπάρξουν ακόμη περισσότερες. Συγκεκριμένα έχουν αποχωρήσει οι Τσομπανέλλης Στέλιος, Καλαϊτζίδης Παναγιωτης, Τσιμπούκης Αλέξανδρος, Τελωνιάτης Νίκος και Βατός Μάρκος (Κ19 Αιολικός), ο Αντωνογλου Ιάσων που θα φύγει από το νησί και οι Πιτσιλαδής Γιώργος, Δίγκας Γιάννης και Αχλάδας Γιώργος που επίσης θα συνεχίσουν εκτός Λέσβου λόγω σπουδών.

elitis-proetoimasia.jpg (770×506)

Το ανδρικό τμήμα θα στελεχωθεί από τους εναπομείναντες αθλητές άνω των 20 ετών και από αθλητές των τμημάτων υποδομής  που έχουν γεννηθεί τα έτη 2006, 2007, 2008 και ορισμένα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2009 και έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος. Η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Αυγούστου και οι ακαδημίες στις 4 Σεπτεμβρίου. Στο προπονητικό τιμ παραμένουν οι Λάσκαρης Παράσχος, Καρέτος Δούκας, Μαστέλος Παναγιώτης, Τσουκα Μάριος, ενώ από φέτος ο Οδυσσέας Ελύτης θα συνεργαστεί και με τον Γιώργο Δασκάλου.

Δυσαρέσκεια στον Οδυσσέα Ελύτη

Οι παραπάνω εξελίξεις έχουν επηρεάσει αρνητικά τους ανθρώπους της ομάδας οι οποίοι δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο που λειτουργεί το ποδόσφαιρο αναφέροντας χαρακτηριστικά, "Υπάρχουν αποχωρίσεις εφέτος από αξιόλογους παίκτες που επέλεξαν να συνεχίσουν σε ομάδα της επιλογής τους μπαίνοντας στη λογική να και ένα ΄΄όφελος΄΄ από τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες στην προσπάθεια τους να τερματίσουν ψηλότερα τους προσεγγίζουν προσφέροντας δώρα απλόχερα για να βγει καλά η χρονιά και του χρόνου βλέπουμε."

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να υποστηρίξουμε και με τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα ανδρών τις αξίες και τα οφέλη από το "Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο" και πιστεύουμε στην υγιή πλευρά του ποδοσφαίρου. Βέβαια αυτή η λέξη κακώς συνεχίζεται να χρησιμοποιείτε γιατί είναι πλέον τυπική και στην πραγματικότητα έχει καταργηθεί και σε αυτό υπάρχουν ευθύνες από όλους τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και με την μεγαλύτερη ευθύνη να την έχουν τα σωματεία.

Η λειτουργία ενός ερασιτεχνικού σωματείου κάθε χρόνο είναι και δυσκολότερη, διότι είναι απαραίτητη επιπλέον η παρουσία Λογιστή, Δικηγόρου, Πιστοποιημένων Προπονητών με συμβόλαιο, κάποιου που να γνωρίζει άριστα τη χρήση Η/Υ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην έκδοση δελτίων, παραβόλων, επικαοροποίηση στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. Πράγματα που μας έχουν επιβληθεί με ευκολία και χωρίς καμία αντίδραση από τους εμπλεκομένους.

Εμείς σαν σωματείο θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε και να υποστηρίξουμε την υγιή πλευρά του ποδοσφαίρου που είναι οι υποδομές και να απορροφήσουμε αθλητές από αυτά τα τμήματα που και αυτά μπορούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στα μαθήματα που είναι το πρώτο ζητούμενο και οι υποχρεώσεις στις προπονήσεις και στους αγώνες, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πόσο σημαντικοί και απαραίτητοι είναι και οι αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας που στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια."

Με 10 ομάδες η Α ΕΠΣΛ

Αναπροσαρμογές αναμένεται να υπάρξουν στα πρωταθλήματα της Λέσβου, καθώς η Α ΕΠΣ Λέσβου θα διεξαχθεί με 10 ομάδες, αφού δεν δήλωσε συμμετοχή ούτε ο Καραβαγγέλης Στύψης και η Β ΕΠΣΛ με 17 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΣΛ πιθανόν να προβεί σε αλλαγές σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των Play offs και Play outs αλλά και τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί στη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 22/8.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey