Χωρίς νικητή το ντέρμπι Αιολικός-Αστέρας Νίκης

03/12/2023 - 17:34 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2023 - 13:16

Φωτογραφία από τον αγώνα Αιολικός-Αστέρας Νίκης

Χορταστικό θέμα περιελάμβανε το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής Β ΕΠΣ Λέσβου την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο γήπεδο της Θερμής το πρωί ο Αιολικός και ο Αστέρας Νίκης στο ντέρμπι του νοτίου ομίλου. Στο 37’ ο Γιώργος Βουργουτζής ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μακρή, ο οποίος μάλιστα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Βουργουτζής από τα 11 βήματα νίκησε τον Βατό για το 1-0. Στο 51’ ο Απαλίδης με ωραίο σουτ ισοφάρισε 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κυλινδρέας από την πλευρά του Αστέρα.

Μεγάλη νίκη με "αγγλικό σκορ" πέτυχε ο Ταξιάρχης Μανταμάδου στο γήπεδο Μόριας 3-6 κόντρα στη Δόξα Λέσβου. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Χονδρό στο 7ο λεπτό, όμως ο Ταξιάρχης ισοφάρισε άμεσα με τον Ψωμά. Ο Ισαλάρι στο 14' έκανε το 2-1, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους έφτασαν στην ανατροπή 2-3 με γκολ που σημείωσαν οι Βαξαβανέλλης (35') και Χατζηδημητρίου (44'). Στο 49' ο Γιαννής έφερε ξανά το ματς στα ίσια, αλλά η ομάδα του Μανταμάδου κατάφερε να σκοράρει ακόμη τρεις φορές. Στο 75' με πέναλτι ο Σταμάτης έκανε το 3-4, στο 90' ο Στρατής Δρακούλης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-5 και στο 92' ο Βερτόμεν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το τελικό 3-6. Από τη Δόξα Λέσβου αποβλήθηκε στο 60' ο Κουζινόγλου και από τον Ταξιάρχη στο 70' ο Χατζηδημητρίου.

Τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Αστέρας(Ορφέας) μετά την ισοπαλία 3-3 με αντίπαλο τον ΑΟ Βασιλικών. Στο 19' ο Φώτας έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους και στο 30' ο Νικέλλης έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Κιοσσές στο 35' έβαλε ξανά στο παιχνίδι στους γηπεδούχους, μειώνοντας 2-1. Στο 50' ο Νικέλλης ξανά πέτυχε το 1-3, όμως ο Αστέρας απάντησε στο επόμενο λεπτό με τον Ανδρίκου και έφτασε στην ισοφάριση στο 69' πάλι με τον Κιοσσέ.

Με 10 παίκτες ο Παπανικολής κατάφερε να κάνει την ανατροπή κόντρα στον Μακαρέα και να επιστρέψει στις νίκες. Η ομάδα της Άγρας προηγήθηκε στην Ερεσό με τον Τσακαρέλο στο 20’. Τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο για τους γηπεδούχους στη συνέχεια, αφού ο Καβρουματζής δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Παπανικολής στην επανάληψη παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ανέβασε στροφές και κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά στο 60’ με τον μόνιμο σκόρερ Χατζηδιαμαντή και να φτάσει στην ολική ανατροπή με τη χρυσή αλλαγή του Ντεμάϊ, ο οποίος στο 66’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Στο γήπεδο Πέτρας, η πρωτοπόρος Καλλονή μετά από ένα ανούσιο πρώτο ημίχρονο, φόρτσαρε στο δεύτερο μέρος και πρόσθεσε ακόμη τρεις βαθμούς που την διατήρησαν στην κορυφή και με μεγαλύτερη διαφορά πλέον μετά το νέο στραβοπάτημα της Ανάξου. Στο 55’ ο Μάκης Σαμπάνης άνοιξε τον δρόμο για ακόμη μια νίκη, στο 69’ o Πλουμής έκανε το 0-2 μετά από ασίστ του Γκιάτα και ο Σαμπάνης ξανά στο 80’ σημείωσε το 0-3.

Στον Μεσότοπο η ομώνυμη ομάδα πανηγύρισε εμφατική νίκη 3-0 απέναντι στην Άναξο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο μισάωρο με τον Ρομέο Μπάνα και έκαναν δύο τα τέρματα τους στο 61’ με τον Κούτσα. Ο Ρομέο  Μπάνα πάλι στο 90’ διαμόρφωσε το 3-0.

Στη Στύψη ο Καραβαγγέλης λύγισε 2-1 τον Ορφέα Άντισσας. Στο 18' ο Στρατής Βασίλογλου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και ο Γιώργος Βελούτσος με σουτ στο 26' έγραψε το 2-0. Στη συνέχεια ο Ορφέας μείωσε με την απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάμπη Χασάπη, με τη μπάλα να χτυπάει στο τείχος και να αλλάζει πορεία προς τα δίχτυα. Στο 80' ο Πατσανάς ανέτρεψε τον Τσαϊρη εντός περιοχής, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να εκτελεί το πέναλτι, ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ορφέα που ήταν από τους διακριθέντες, απέκρουσε τη μπάλα. 

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής της Β ΕΠΣ Λέσβου

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του Βορείου Ομίλου

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του Νοτίου Ομίλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey