«Άσφαιροι» Οδυσσέας Ελύτης και Αστέρας Νίκης στο ντέρμπι της αγωνιστικής

09/12/2023 - 17:17 Τελευταία τροποποίηση στις 09/12/2023 - 17:35

Φωτογραφία από τον αγώνα Οδυσσέας Ελύτης-Αστέρας Νίκης

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του νοτίου ομίλου της Β ΕΠΣ Λέσβου στο γήπεδο Λουτρών το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, ανάμεσα στον πρωτοπόρο Οδυσσέα Ελύτη και τον δεύτερο στην βαθμολογία Αστέρα Νίκης.

Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή στον νότιο όμιλο, με τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Αστέρα Νίκης να μένουν στη «λευκή» ισοπαλία, ένα αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στον Αστέρα, με τον Στεφανή να αστοχεί στο 9ο λεπτό από θέση τετ α τετ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με το σουτ του Κουρή στο 24’ το οποίο απέκρουσε σε κορνερ ο Νησιώτης. Στο 29’ ο Στρατής Καφαλούκος με μακρινό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Αλεξίου, ενώ στο 38’ ο Καλουτζής δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Παιχνίδι κέντρου στο δεύτερο μέρος, χωρίς πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους και να προσπαθούν κυρίως με αντεπιθέσεις να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Διπλή ευκαιρία για τον Καλουτζή στις καθυστερήσεις να χαρίσει τη νίκη στους γηπεδούχους, χωρίς ωστόσο ευτυχή κατάληξη.

Στην Αγιάσο ΑΟ Βασιλικών και Δόξα Λέσβου έμειναν στο 2-2. Στο 6ο λεπτό ο Νικέλλης έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως στο 32’ ο Γιαννής έφερε το ματς στα ίσια. Ο Ασβεστάς με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τον ΑΟΒ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν πάλι την απάντηση στο 80’ με τον Γιαλαμαδάκη. Η Δόξα είχε δύο δοκάρια, στο 47’ με τον Χονδρό και στο 51’ με τον Κανόγλου.

Νίκη 3-0 που τον έστειλε στην τρίτη θέση πανηγύρισε ο Ταξιάρχης κόντρα στον Αετό Λουτρών Β. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο 1-0 με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σταμάτη στο 15ο λεπτό. Το 2-0 έγινε στο 63’ με πέναλτι που εκτέλεσε ξανά ο Σταμάτης και το 3-0 στο 80ο λεπτό από τον Ψωμά. Οι νικητές είχαν και ένα δοκάρι στο 87’ με τον Σαχλού.

Άνετη νίκη πανηγύρισε ο Καραβαγγέλης 5-1 κόντρα στην ομάδα του Μεσοτόπου.Στο γήπεδο της Στύψης ο Μεσότοπος προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με τον Ζαμπαρά, όμως ο Καραβαγγέλης έφτασε στην ανατροπή μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου σαραπενταλέπτου. Στο 15’ ο Γιώργος Βελούτσος ισοφάρισε 1-1 και στο 25’ ο Αντώνης Γιατζιτζόγλου πέτυχε το 2-1. Στην επανάληψη ο Καραβαγγέλης ανέβασε περισσότερο στροφές και βρήκε δίχτυα ακόμη τρεις φορές. Δύο γκολ πέτυχε ο Γιώργος Μαμάκος και ένα ο Συμεών Μαμάκος.

Ο Γκιάτα στο 13’ άνοιξε το σκορ για την Καλλονή και ο Καραμήτρος στο 20’ διπλασίασε τα τέρματα για  την ομάδα του. Τρία λεπτά αργότερα ο Πέττερ έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Παπανικολή, μειώνοντας 2-1. Στο 70ο λεπτό ο Χατζηκυριάκος με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ κλείδωσε τους τρεις βαθμούς για την πρωτοπόρο ομάδα της Καλλονής, πετυχαίνοντας το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Επιστροφή στις νίκες για την Άναξο με ανατροπή κόντρα στον ουραγό Μακαρέα. Η ομάδα της Άγρας πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παντελή Χυδηριώτη, μετά από ανατροπή του Γιώργου Χυδηριώτη. Ο Άνταμ Σουλεϊμανα στο 28’ με μια περίτεχνη ενέργεια έκανε το 1-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο 59’ ο Γρηγόρης Δελάγας σημείωσε το 2-1 και στο 71’ ο Γιουντέρης μετά από ασίστ του Άνταμ κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του, σκοράροντας και τρίτο τέρμα. Στο 82’ ο Κασόγκο διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της Β ΕΠΣ Λέσβου

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του Βορείου Ομίλου

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του Νοτίου Ομίλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey