Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητές στα 5 χλμ. Τάσσης και Μπάλα

10/03/2024 - 16:25 Τελευταία τροποποίηση στις 10/03/2024 - 16:27

Στα 5 χλμ., που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του 12ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, έγινε συναρπαστικός αγώνας, ιδιαίτερα στους άνδρες, με μεγάλους νικητές τον Γιώργο Τάσση και την Ντενίσα Μπάλα.

Ο Τάσσης έπεσε στον τερματισμό μαζί με τον Ορφέα Ιωάννου, που ήταν δεύτερος. Ο χρόνος και για τους δύο δρομείς ήταν 15.23, ενώ δύο δευτερόλεπτα πιο πίσω βρέθηκε ο Γιώργος Σταμούλης και τρία ο τέταρτος του αγώνα Διονύσης Καψάλης. Πολύ κοντά και ο πέμπτος της κατάταξης, Πέτρος Παπαϊωάννου (15.32).

Ο συναρπαστικός τερματισμός στα 5 χλμ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι δηλώσεις των νικητών:

Γιώργος Τάσσης: «Ήταν πιο εύκολη η διαδρομή και είχε πολλά κομμάτια ευθείας και κατηφορικά που μας έδωσαν ρυθμό. Μόνο ο τερματισμός ήταν δύσκολος και για αυτό εντυπωσιακός. Είχε ανταγωνισμό η κούρσα κι αυτό ήταν το κριτήριο μου για σήμερα. Να έχω ανταγωνισμό για να πάω δυνατά τον αγώνα. Επόμενη μου κούρσα τα 10.000 μέτρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε λίγες εβδομάδες». 

Ορφέας Ιωάννου: «Όταν χάνεις στο νήμα, έχεις πολλά να μάθεις. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα και φυσικά ο χρόνος και η προσπάθεια. Ο κόσμος στη διαδρομή μας βοήθησε και είναι πολύ ωραία αίσθηση να τρέχεις και να βλέπεις και να ακούς να σε εμψυχώνουν και να σε επευφημούν

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2024 / ΑΠΟΝΟΜΕΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αφιερώνω το μετάλλιο στους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν, στους φίλους και στην οικογένεια μου. Ζω στην Αθήνα τρίτο χρόνο τώρα (σ.σ.: είναι από Ιωάννινα) και προσπαθώ να συνδυάσω τις σπουδές μου και την προπόνηση. Είμαι σε συζήτηση με χορηγούς για να μπορέσω να έχω βοήθεια σε όλο αυτό και μαζί με τη δική μου προσπάθεια να πολλαπλασιαστεί και το συνολικό αποτέλεσμα». 

Γιώργος Σταμούλης: «Χαίρομαι που ανέβηκα για μία ακόμη διοργάνωση στο βάθρο. Ευχαριστώ για αυτό τους χορηγούς μου, την Arla Protein, την Puma και το σύλλογό μου το Παλαιό Φάληρο. Ο προπονητής μου Δημήτρης Θεοδωρακάκος είναι ευχαριστημένος με την προσπάθεια μου και έχουμε μπροστά μας αρκετούς αγώνες που θα υλοποιήσουμε όσα κάνουμε στην προπόνηση». 

Πιο δυνατή στα τελευταία μέτρα η Μπάλα

Η Ντενίσα Μπάλα ξέφυγε στα τελευταία μέτρα από την Ισαβέλλα Κοτσαχείλη και πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού σε 16.54, έναντι 17.08 της πρωταθλήτριας των 3.000 μ. στιπλ. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ειρήνη Τσουπάκη με 17.14.

Η Ντενίσα Μπάλα. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι δηλώσεις των νικητριών:

Ντενίσα Μπάλα: «Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου νίκη. Τρέχω πολλά χρόνια σε αυτή τη διοργάνωση στα 5 χλμ. Ήταν πολύ αισθητή η αλλαγή της διαδρομής σε ό,τι έχει να κάνει με το βαθμό δυσκολίας. Στόχος το καλοκαίρι τα 1.500 μ. όπου θα διεκδικήσω καλούς χρόνους. Σίγουρα πάντα θέλουμε το καλύτερο».

Σήμερα ήταν δύσκολος αγώνας με δυνατές αντιπάλους. Χαίρομαι πολύ για τη νίκη και την επίδοση. Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο μου, τον Παναθηναϊκόμ, τον Σταύρο Καρρέ την Intrakatμ, την Puma και τα γυμναστήρια Beypders του Νίκου Νάνου».

Ισαβέλλα Κοτσαχείλη: «Η τελευταία ανηφόρα με κούρασε αρκετά, ωστόσο μπορώ να πω πως ήταν μια ωραία διαδρομή, σίγουρα πιο βατή από την προηγούμενη. Είμαι ικανοποιημένη από τη σημερινή μου παρουσία και πλέον στρέφω την προσοχή μου στις διοργανώσεις του ανοιχτού.

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2024 / ΑΠΟΝΟΜΕΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Είμαι πολύ κοντά στην κατάταξη που δίνει πρόκριση στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης στα 3.000 μ. στιπλ. Θέλω να συνεχίσω τις σταθερές εμφανίσεις της περσινής χρονιάς και να έχω καλές παρουσίες σε διοργανώσεις που θα μου δώσουν την πρόκριση».

Ειρήνη Τσουπάκη: «Πάντα χαίρομαι να λαμβάνω μέρος σε αυτόν τον αγώνα. Μου αρέσει η παρουσία του κόσμου και το γεγονός ότι μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών. Μου δίνει επιπλέον ώθηση.

Εδώ και έξι μήνες είμαι μόνιμα στην Ελλάδα και συνδυάζω προπόνηση και δουλειά. Στόχος μου παραμένει να βελτιώνω τις επιδόσεις και να κυνηγάω το καλύτερο δυνατό».

Την εκκίνηση έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο α’ αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης.

Κώστας Κεντέρης, Χάρης Δούκας και Σοφία Σακοράφα. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τα πλήρη αποτελέσματα εδώ.

segas.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey