Στο Λας Βέγκας ο Βάρκας!

08/09/2015 - 10:03 Τελευταία τροποποίηση στις 08/09/2015 - 12:58

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα ο Μυτιληνιός παλαιστής Νίκος Βάρκας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης, που διεξάγεται από χθες και ως τις 12 του μήνα στο Λας Βέγκας.

Ο πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής στην κατηγορία των 80 κιλών, που ανήκει στο σύλλογο του ΓΣ Εθνικού και μετρά πολλές διακρίσεις, με συμμετοχή φέτος και στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, μπαίνει σήμερα στη μάχη της πρόκρισης, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των εκπροσώπων της πρώην σοβιετικής σχολής, προερχόμενο από τη Γεωργία, ο οποίος έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στην πρώτη εξάδα κάθε κατηγορίας, σε κάθε στυλ, εξασφαλίζει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία, το 2016.

Ο Νίκος Βάρκας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τη σπουδαία διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Δηλώνει μάλιστα στο "SL" πανέτοιμος: "Είμαι καλά σωματικά. Θέλω να τα δώσω όλα...". Ωστόσο τα προβλήματα δεν λείπουν, αφού ο Μυτιληνιός παλαιστής είναι αναγκασμένος να πορευτεί στους αγώνες χωρίς τον προπονητή του, Κώστα Αρκουδέα, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης δεν ήταν σε θέση να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής, όχι μόνο εκείνου, αλλά ούτε και του Βάρκα, ο οποίος βρήκε στη δοκιμασία του αυτή έναν πολύτιμο υποστηρικτή, την εταιρεία ISS, που τον στήριξε χορηγικά.

"Για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία είναι απούσα. Αναγκάστηκα να έρθω στο Λας Βέγκας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δυστυχώς, χωρίς τον προπονητή μου. Ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου την εταιρεία ISS, χάρη στη βοήθεια της οποίας καθίσταται δυνατή η συμμετοχή μου στους συγκεκριμένους αγώνες, καθώς και στον προπονητή μου για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά του όλο αυτό το διάστημα. Ελπίζω και εύχομαι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα..." επεσήμανε στο "SL" ο Μυτιληνιός παλαιστής.

O πρωταθλητής μας αναφέρθηκε και στο επίπεδο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στην ιστοσελίδα sportsfeed.gr: «Το επίπεδο των αγώνων θα είναι πολύ υψηλό μιας και βρισκόμαστε ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ. Εκτός των άλλων, το ταξίδι αυτό αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία, γιατί επισκέπτομαι πρώτη φορά την Αμερική. Δυστυχώς όμως, Εθνική ομάδα δεν υφίσταται. Με τα παιδιά συναντιόμαστε αποκλειστικά στα ταξίδια, αφού δεν υπάρχει οργανωμένο κοινό κλιμάκιο προετοιμασίας», δήλωσε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε Εθνική ομάδα των αεροδρομίων. Εκεί γνωριζόμαστε. Με ξένους αθλητές ίσως γνωριζόμαστε και καλύτερα από προετοιμασίες και αγώνες του εξωτερικού».

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Βάρκας, που πέρυσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Σερβίας, πραγματοποίησε την προετοιμασία του ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Χέφεν ακολουθώντας το πρόγραμμα της Εθνικής Γερμανίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey