Ξιφασκία:Καλή παρουσία της Σταυρίνας Γαρυφάλλου στους Ευρωπαϊκούς αγώνες

29/06/2023 - 15:04

Την Τρίτη 27 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν τα ατομικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες ξιφασκίας στην Κρακοβία με απολογισμό για την Ελλάδα καλά πλασαρίσματα σε όλα τα όπλα.

Μπορεί οι συγκεκριμένοι αγώνες να μην είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή πρόκριση, αποτελούσαν όμως ένα δυνατό προπονητικό αγώνα εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Ιουλίου.

Το ξίφος ασκήσεως γυναικών είναι αυτό που άνοιξε την αυλαία για την ξιφασκία. Στον προκριματικό γύρο η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η Μυτιληνιά Σταυρίνα Γαρυφάλλου και η Μαρία Χαλδαίου σημείωσαν 4/2, 4/2 και 2/4 νίκες/ήττες αντίστοιχα και πέρασαν στο κυρίως ταμπλό.

Στο γύρο των 64 οι Κοντοχριστοπούλου και Γαρυφάλλου πέρασαν άνευ αγώνα, ενώ η Χαλδαίου νίκησε την Γαλλίδα Ντελφίν Γκροσλαμπέρτ με 15-3. Στο γύρο των 32 η Χαλδαίου ηττήθηκε με 15-4 από την Ισπανίδα Μαρία Μαρίνο, η Γαρυφάλλου ηττήθηκε με 15-12 από την Ουκρανή Κριστίνα Πέτροβα και η Κοντοχριστοπούλου ηττήθηκε με 13-11 από την Ισραηλινή Γκίλι Κουρίτσκι. Η Κοντοχριστοπούλου κατέκτησε την 19η θέση, η Γαρυφάλλου την 21η θέση και η Χαλδαίου την 30η θέση μεταξύ 49 αθλητριών.  Δεν μπόρεσε να καταγράψει νίκη η Βασιλική Μέκρα που ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 48η θέση

19η - Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
21η - Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
30η - Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ)
48η - Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey