Καλή εμφάνιση της Σταυρίνας Γαρυφάλλου στα ομαδικά των Ευρωπαϊκών αγώνων

05/07/2023 - 13:16

Από τις 28 έως τις 30 του Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα ομαδικά παιχνίδια στους ευρωπαϊκούς αγώνες ξιφασκίας στην Κρακοβία, τα οποία είχαν και χαρακτήρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού είχε πλήρεις ομάδες σε όλα τα όπλα και στους άνδρες και στις γυναίκες και αυτές που ξεχώρισαν ήταν οι ομάδες της σπάθης και του ξίφους ασκήσεως γυναικών που κατέκτησαν την 7η και τη 10η θέση στην Ευρώπη αντίστοιχα. 

Στο ομαδικό ξίφους ασκήσεως γυναικών η χώρα μας κατέκτησε την 10η θέση με τη συμμετοχή και της Μυτιληνιάς Σταυρίνας Γαρυφάλλου. Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, η Μαρία Χαλδαίου, η Σταυρίνα Γαρυφάλλου και η Βασιλική Μέκρα συνέθεσαν μία ομάδα που με παρόν και κυρίως μέλλον. Στην πρώτη ομαδική εμφάνιση σε διεθνή διοργάνωση επιπέδου γυναικών μετά από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003 στην Αβάνα η χώρα μας έδειξε τη δυναμική της. Στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη δυνατή ομάδα της Ισπανίας για την είσοδο στην οκτάδα οι Ελληνίδες μπόρεσαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ, στη συνέχεια όμως δε κατάφεραν να διατηρήσουν το ρυθμό τους με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 45-33.

Στην επόμενη αναμέτρηση με τη Μολδαβία για την είσοδο στο ταμπλό των θέσεων 9-12 επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση σε 45-26. Στην τελευταία αναμέτρηση κόντρα στη Βρετανία για την 9η θέση οι Ελληνίδες ηττήθηκαν με 45-29 και κατέκτησαν τελικά τη 10η θέση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey