Πρωτιά στο Trans Africa για τον "δικό" μας Στέφανο!

15/10/2015 - 12:34 Τελευταία τροποποίηση στις 15/10/2015 - 12:51

Ο Γερμανός Steffen Streich, που διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο και συγκεκριμένα στη Στύψη, κατόρθωσε το... ακατόρθωτο, κερδίζοντας το "Trans Africa 2015", έναν αγώνα που διήρκεσε 8 μέρες και 19 ώρες!

Το ταξίδι του "δικού" μας Στέφανου ξεκίνησε το πρωί της 4ης Οκτωβρίου, μαζί με μερικούς ακόμα τολμηρούς ποδηλάτες, στην αφετηρία του ποδηλατικού αγώνα στο Beitbridge της Ζιμπάμπουε και ολοκληρώθηκε μετά από 8,5 μέρες στην άλλη άκρη της αφρικανικής ηπείρου, στο Cape Town της Νοτίου Αφρικής! Ο Steffen διέσχισε την απέραντη ήπειρο, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και αφιλόξενες συνθήκες, κόβοντας το νήμα τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, καταρρίπτοντας μάλιστα το ρεκόρ καλύτερου χρόνου!

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ο αγαπημένος Στέφανος της ποδηλατικής κοινότητας του νησιού μας "κατάπινε" το ένα μετά το άλλο τα χιλιόμετρα κουβαλώντας στο στήθος του την ελληνική σημαία! Ήταν τέτοια η ανωτερότητα του στον αγώνα, που αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που εκείνος τερμάτιζε στο Cape Town, ο δεύτερος Colin Anderson και ο τρίτος Andrew Bradford βρίσκονταν εκεί που ήταν ο Steffen τρεις μέρες νωρίτερα! Ο αγώνας είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς και όπως ήταν λογικό οι εγκαταλείψεις άρχισαν από τις πρώτες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό, πως κατά τον τερματισμό του Steffen, μόλις τέσσερις ακόμα ποδηλάτες συνέχιζαν στην κακοτράχηλη διαδρομή, με τον τέταρτο κατά σειρά Kenny Fagan να βρίσκεται ακόμη στα μισά της.

Οι ποδηλάτες έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με τις θερμοκρασίες τη μια μέρα να είναι στους 42οC και την επόμενη στους 20οC! Ταυτόχρονα, καιρικά φαινόμενα όπως η ομίχλη δυσχέραιναν το έργο τους, ενώ οι τεράστιες οροσειρές σε μεγάλα υψόμετρα, η άνυδρη έρημος, καθώς και η έλλειψη σκιάς σε ένα τοπίο που εναλλασσόταν συνεχώς ήταν οι μεγαλύτεροι "εχθροί" του "δικού" μας Στέφανου στο δρόμο προς την κορυφή, έπειτα από 2.803 χιλιόμετρα!

Η Λέσβος είναι περήφανη για τον Steffen Sreich και όλη η ποδηλατική κοινότητα του νησιού μοιράζει από χθες συγχαρητήρια στον σπουδαίο αυτό αθλητή - υπερήρωα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey