Νέο διεθνές τουρνουά απέσπασε η Μυτιλήνη!

01/12/2016 - 17:26 Τελευταία τροποποίηση στις 01/12/2016 - 17:52

Μια ακόμα ευκαιρία απέκτησε η Λέσβος, ώστε να παραμείνει εντός του διεθνούς αθλητικού χάρτη, με τη διεξαγωγή ενός ακόμα τουρνουά τένις με συμμετοχές από το εξωτερικό, για αγόρια και κορίτσια κάτω των 18 ετών, το φθινόπωρο του 2017!

Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης αποφάσισε τη διεξαγωγή δύο τέτοιων διοργανώσεων σε Μυτιλήνη και Ρόδο, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις (ITF), φέρνοντας τα δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην καρδιά της τενιστικής δράσης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της προ μηνών επίσκεψης του προέδρου της ΕΦΟΑ Σπύρου Ζαννιά με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και έρχεται να προστεθεί στις πιέσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου για ανάληψη αθλητικών διοργανώσεων υψηλού επίπεδου, με ενδιαφέρον εντός και εκτός συνόρων, που θα τονώσουν οικονομικά την πόλη, αλλά θα την προβάλλουν ταυτόχρονα στο εξωτερικό.

Το τουρνουά θα έχει διάρκεια 7 ημερών και προγραμματίζεται να διεξαχθεί στη Μυτιλήνη 23-30 Σεπτεμβρίου 2017. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών, εκτιμάται ότι θα προσελκύσει στο νησί μας περισσότερα από 250 άτομα, εκ των οποίων οι 100 θα είναι διακεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 15-18 ετών, από κάθε γωνιά του κόσμου, προσφέροντας έτσι ένα μοναδικό θέαμα στα γήπεδα τένις του Κέντρου Αντισφαίρισης Λέσβου στη Νεάπολη.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός πως οι ίδιοι οι αθλητές, προπονητές, συνοδοί και επισκέπτες θα καλύψουν τα έξοδα τους αναφορικά με μετακίνηση, διαμονή και διατροφή, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή οικονομία του νησιού, ενώ παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία σε νεαρούς Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να αγωνιστούν στη Λέσβο, εντός συνόρων δηλαδή και υπό τη θερμή υποστήριξη των Μυτιληνιών, ενισχύοντας έτσι την αθλητική ψυχολογία τους.

Φυσικά, με την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης επανέρχεται στο προσκήνιο ένα πάγιο αίτημα του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου ως προς τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Κέντρου Αντισφαίρισης Λέσβου. Εξάλλου, η μη πραγματοποίηση των εργασιών συντήρησης πριν λίγους μήνες έγινε η αιτία να ακυρωθεί το Διεθνές Τουρνουά Τένις της κατηγορίας γυναικών, με έπαθλο τα 10.000$, γεγονός που αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για την εικόνα της Λέσβου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις και στους αθλητές, που είχαν συμπεριλάβει τη διοργάνωση αυτή στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα. Οι παρεμβάσεις του Δήμου Λέσβου οφείλουν να είναι συντονισμένες και άμεσες, καθώς επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως προς την απόλυτη οργανωτική επιτυχία των αγώνων. Ας μη χαθεί ακόμα μία ευκαιρία...

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey