Δ. Τσακίρης: «Πολλές και τεράστιες οι επιτυχίες των αθλητριών του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου» (video)

24/12/2023 - 15:36 Τελευταία τροποποίηση στις 24/12/2023 - 16:05

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου Δημήτρης Τσακίρης, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, μιλώντας για την πορεία του ομίλου και τις επιτυχίες που έχει καταγράψει όλα αυτά τα χρόνια, τις προοπτικές που υπάρχουν για το άθλημα του τένις στη Λέσβο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων στον χώρο του αθλητισμού από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τις διοργανώσεις που υπάρχουν στο καλεντάρι του 2024 για το νησί μας.

Αρχικά, ο κ. Τσακίρης έκανε μια ιστορική αναδρομή για το τένις στη Λέσβο. Στο νησί μας ξεκίνησε όπως ανέφερε το 1990 από τους καθηγητές φυσικής αγωγής Παναγιώτη Ζαφειρίου και Γκίκα Νάκη, οι οποίοι έπαιζαν ερασιτεχνικά με παρέα φίλων στο μοναδικό γήπεδο που υπήρχε τότε στα «Τσαμάκια» στην Πλαζ. Μάλιστα, υπήρξε συμμετοχή και σε διασυλλογικό πρωτάθλημα, ενώ από το 1995 και έπειτα με συστηματική δουλειά και από τον ίδιο εξαπλώθηκε το άθλημα περισσότερο, ενώ στην πορεία δημιουργήθηκαν περισσότερες εγκαταστάσεις που φιλοξενούν το άθλημα του τένις.

Στη συνέχεια έγινε λόγος για την ίδρυση του ΟΑΛ και όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην αρχή αλλά και τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα ακριτικά σωματεία έως σήμερα. Επίσης, μίλησε για τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχουν καταγράψει οι αθλήτριες του συλλόγου, από την Ραφαέλα Ευσταθίου έως τις αδελφές Ειρήνη και Νάνσυ Τσακίρη αλλά και την μικρότερη ηλικιακά αθλήτρια Εμμανουέλα Βαγιωνά. Οι αδελφές Τσακίρη μετρούν έως τώρα τρεις Ευρωπαϊκούς τίτλους, επτά πανελλήνιους και πλέον ο μεγάλος τους στόχος είναι το κολεγιακό τένις με υποτροφία στην Αμερική.

Επιπλέον, ο τεχνικός διευθυντής του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του αθλητισμού γενικότερα, καταθέτοντας μάλιστα τις προτάσεις του, για το πώς μπορεί ο νέος Δήμος Μυτιλήνης και γενικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση να δώσει λύσεις μέσα από νέες δράσεις. Ακόμη, έγινε συζήτηση για τα τουρνουά που θα διεξαχθούν το 2024 πέρα από το καθιερωμένο ITF για αθλητές και αθλήτριες U18 που έχει γίνει πλέον θεσμός, ενώ υπογράμμισε ότι τα οφέλη είναι πολλά για τη Λέσβο από την διοργάνωση αυτών των τουρνουά, τα οποία κατά καιρούς έχουν φιλοξενήσει αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίου βεληνεκούς πλέον, όπως η Μαρία Σάκκαρη.

Τέλος, ο κ. Τσακίρης σημείωσε τα πολλά και σημαντικά οφέλη που έχει ένα παιδί ή ένας ενήλικος μέσα από την ενασχόληση του με το συγκεκριμένο σπορ, τονίζοντας ότι είναι το άθλημα για όλες τις ηλικίες, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey