Στην τελική ευθεία για το «Cosmote Mytilene Junior Cup 2018»

17/09/2018 - 15:13

Όλα έτοιμα για το 10ο κατά σειρά διεθνές τουρνουά τένις που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη της Μυτιλήνης, τρία χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση το 2015!

Το «Cosmote Mytilene Junior Cup 2018» ξεκινά το Σάββατο και φιλοδοξεί να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, συνολικά για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Πρόκειται για μια διοργάνωση που θα διαρκέσει 8 ημέρες, ως τις 30 Σεπτεμβρίου, με σχεδόν 100 αθλητές και αθλήτριες να έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα, από 30 διαφορετικές χώρες. Ουσιαστικά στη Λέσβο θα βρεθεί η ταλαντούχα γενιά του τένις σε διεθνές επίπεδο, με όλα τα μεγάλα αστέρια ηλικίας από 16 έως 18 ετών, που οι περισσότεροι εξ' αυτών αποτελούν μέλη των εθνικών ομάδων των χωρών τους.

Πέραν των αγωνιστικών οφελών στο τένις για ένα νησί όπως η Λέσβος, που προσπαθεί παρά τις όποιες δυσκολίες για τους αθλητές και τις αθλήτριές της να λάβουν μέρος σε αγώνες, ώστε να αποκτήσουν περισσότερες παρααστάσεις, είναι δεδομένο ότι οφέλη θα έχει και η πόλη της Μυτιλήνης. Κι αυτό γιατί το «Cosmote Mytilene Junior Cup 2018» είναι μια διοργάνωση ενταγμένη στο επίσημο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις, κάτι που σημαίνει ότι θα προβληθεί σε 204 χώρες, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα και στους Έλληνες πρωταθλητές να λάβουν μέρος σε μια διοργάνωση υψηλού επίπεδο εντός των συνόρων. Οι διοργανωτές προσδοκούν και σε τουριστικά οφέλη, αφού πέραν των συμμετχόντων θα έρθουν στο νησί για περισσότερο από μία εβδομάδα πάνω από 200 άτομα (αθλητές, συνοδοί, προπονητές), αφήοντας χρήματα στην πόλη τόσο για τη διαμονή όσο και τη διατροφή τους.

Οι αγώνες αυτοί είναι μια συλλογική προσπάθεια της Γ.Γ. Αθλητισμού, της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, αλλά και του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου που είναι και ο φορέας υλοποίησης. Η διοργάνωση στηρίζεται οικονομικά σε μεγάλο βαθμό από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τον Δήμο Λέσβου μέσω του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού (ανέλαβε τις εργασίες ανακατσκευής και εκσυγχρονισμού του χώρου), τη Γ.Γ .Αιγαίου & Νησιώτικης Πολίτικης (ανέλαβε το αναπτυξιακό πρόγραμμα σε σχολεία του νησιού), ενώ έχει μέγα χορηγό την Cosmote που ανέλαβε και την ονοματοδοσία του τουρνουά.

Σημειώνεται ότι όλα τα παιχνίδια θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Αντισφαίρισης Ν. Λέσβου στη Νεάπολη Μυτιλήνης και η είσοδος θα είναι δωρεάν για το φίλαθλο κοινό που θα θελήσει να τα παρακολουθήσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey