Σε εξέλιξη το ITF Cosmote Mytilene Juniors Cup 2018

26/09/2018 - 11:43 Τελευταία τροποποίηση στις 26/09/2018 - 14:44

Σε εξέλιξη το ITF Cosmote Mytilene Juniors Cup 2018Με καθημερινούς αγώνες, τόσο στο απλό όσο και στο διπλό, συνεχίζει τη δράση του το ITF Cosmote Mytilene Junior Cup 2018, το διεθνές τουρνουά τένις κάτω των 18 ετών που φιλοξενεί το Κέντρο Αντισφαίρισης Λέσβου στη Νεάπολη. Συνολικά 83 αθλητές και αθλήτριες συμμετέχουν στη διοργάνωση, προερχόμενοι από 20 διαφορετικές χώρες, προβάλλοντας έτσι το νησί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Το απόγευμα της Τρίτης, οι διοργανωτές παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου παρουσία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Χριστιάννας Καλογήρου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θόδωρου Βαλσαμίδη και εκπροσώπων του μέγα χορηγού, της Cosmote, που έχει δώσει και το όνομά της στο ITF Mytilene Juniors Cup 2018.

Ο Διευθυντής των αγώνων Δημήτρης Τσακίρης ανέφερε αρχικά: «Έχουμε μια εν εξελίξει εξαιρετική αθλητική διοργάνωση. Ένα τουρνουά της ITF, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νησί μας 83 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 15-18 ετών. Είναι ένα αθλητικό γεγονός, το οποίο έχει αγκαλιάσει το φίλαθλο κοινό της πόλης μας. Θα ήθελα να πω εκ μέρους του ΟΑ Λέσβου ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Τον πρόεδρος της ΕΦΟΑ κ. Σπύρο Γιαννιά, που για ακόμα μία χρονιά μας εμπιστεύθηκε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, τη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και προσωπικά τον κ. Γιάννη Γιαννέλλη, την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Χριστιάννα Καλογήρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θόδωρο Βαλσαμίδη, οι οποίοι πάντα αγκαλιάζουν και στηρίζουν οικονομικά τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις, που δίνουν μια αναπτυξιακή διάσταση στην περιοχή, προβάλλοντας παράλληλα και τον τόπο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό για την ανακαίνιση των γηπέδων που έγινε πέρυσι και τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την COSMOTE, που ανελλιπώς από τότε που ξεκίνησαν αυτά τα διεθνή τουρνουά στη Μυτιλήνη στηρίζει αυτές τις διοργανώσεις.»

Μιλώντας στη συνέχεια η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Χριστιάννα Καλογήρου επεσήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες που βρίσκονται στη Μυτιλήνη σε αυτή τη διοργάνωση. Μια διοργάνωση, η οποία αναδεικνύει το Βόρειο Αιγαίο και το νησί της Λέσβου. Για εμάς, στην Περιφέρεια, αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη των αθλητικών διοργανώσεων, καθ' όσον προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και επιπρόσθετα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή των νησιών μας. Ο αθλητικός τουρισμός είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να δώσει ένα διαφορετικό τόνο στην τουριστική κίνηση των νησιών μας. Γι' αυτό και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας, που πιστέψτε με δεν γίνονται εύκολα, με περιορισμένα μέσα, αλλά με πολύ μεγάλη διάθεση προσφοράς όλων για να μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο. Θα ήθελα να συγχαρώ όλες και όλους, που συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτή, ιδιαιτέρως τους εθελοντές και την Ομοσπονδία που μας εμπιστεύθηκε. Προσωπικά, ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δημήτρη Τσακίρη, έναν άνθρωπο που έχει δώσει την ψυχή του για να μπορεί να προχωρά το άθλημα στο νησί μας και να μπορούμε σήμερα να φιλοξενούμε τέτοιες διοργανώσεις. Τελευταία, άφησα τους χορηγούς, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν όλα ααυτά. Οι μικρές και περιορισμένες δυνάμεις της Περιφέρειας Β. Αιγαίου δεν μπορούν να στηρίξουν μόνες τους τόσα μεγάλα γεγονότα. Τόσο ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Λέσβου όσο και εμείς ως Περιφέρειας, έχουμε αποφασίσει από κοινού να στηρίξουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και θα ήθελα κλείνοντας να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.»

Εκ μέρους της COSMOTE, του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, που την έχει ονοματοδοτήσει άλλωστε, μίλησε η κ. Βάσω Καραγιάννη, από το Τεχνικό Διαμέρισμα Αν. Μακεδονίας, Θράκης και Νησιών Β. Αιγαίου του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού: «Εκ μέρους της COSMOTE, που δεν είναι μόνο η εταιρεία των υψηλών ταχυτητών και των οπτικών ινών στην Ελλάδα, μια εταιρεία που αγαπά τους πελάτες της και τους εμπιστεύεται, δίνοντάς τους υψηλή τεχνολογία και ποιότητα. Είναι μια εταιρεία που θέλει να επιστρέφει πίσω και στους πελάτηες αλλά και στους συμπολίτες της ένα μέρος της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που χορηγούμε αυτή την εξαιρετική διοργάνωση, το COSMOTE Mytilene Junior Cup 2018, το οποίο όχι μόνο αναδεικνύει την ομορφιά του αθλήματος, αναδεικνύει και την ομορφιά αυτού του υπέροχου νησιού, της Λέσβου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στα επόμενα χρόνια.»

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Θόδωρος Βαλσαμίδης συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη φέτος αυτή η καινούρια διοργάνωση, σε αντικατάσταση ή σε συνέχεια αν θέλετε του τουρνουά που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Με διπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων από πολύ περισσότερες χώρες. Η προβολή του τόπου μας είναι μια σημαντική ευκαιρία να μπορέσει να προχωρήσει σε όλο τον κόσμο. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσει και να στηριχθεί αυτός ο θεσμός. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στον Δημήτρη Τσακίρη, ο οποίος πολλά χρόνια το παλεύει και νομίζω ότι έχει καταφέρει το καλύτερο.» 

Παρόντες στη Συνέντευξη Τύπου ήταν επίσης πέντε αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, από τη Ελλάδα, την Ιταλία και την Πολωνία, οι οποίοι μίλησαν για τις εντυπώσεις τους από τη Μυτιλήνη, το επίπεδο των αγώνων, δεδομένου ότι από αυτές τις διοργανώσεις «ξεπήδησαν» μεγάλοι αθλητές που φιγουράρουν ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά και για μια ενδεχόμενη επιστροφή τους στο μέλλον για διακοπές στο νησί της Λέσβου.

Μιχάλης Χατζηγεωργίου, Κύπρος: «Πρώτη φορά στη Μυτιλήνη, το επίπεδο είναι πολύ καλό με αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο. Οι συνθήκες αυτές τις μέρες ήταν πολύ καλές, ενώ το γεγονός ότι η διαμονή μας γίνεται σε ξενοδοχείο πολύ κοντά στα γήπεδα μας βολεύει αρκετά. Ελπίζω να διεξαχθεί και του χρόνου το ίδιο τουρνουά στη Μυτιλήνη, ώστε να ξαναρθουμε. Είναι πολύ θετικό ότι μέσα από τέτοια τουρνουά βγήκαν μεγάλοι αθλητές. Χωρίς δουλειά βέβαια δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους που θέτεις. Μακάρι να μπορέσω κι εγώ στο μέλλον να φτάσω τόσο ψηλά. Όσο για το νησί, είναι πολύ όμορφο, η φιλοξενία καταπληκτική και το φαγητό εξαιρετικό. Θα ήθελα να έρθω για διακοπές κάποιο καλοκαίρι.»

Κωνσταντίνος Ράπτης, Αθήνα: «Το επίπεδο είναι καλό σχετικά και με τα υπόλοιπα τουρνουά που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Η διοργάνωση στη Μυτιλήνη μας βοηθά πολύ γιατί το ξενοδοχείο είναι δίπλα στις εγκαταστάσεις, οι οποίες επίσης βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Γενικώς τέτοιες διοργανώσεις μας βοηθούν να εξελισσόμαστε. Είναι μεγάλο το κίνητρο να βλέπεις σήμερα αθλητές και αθλήτριες πολύ ψηλά διεθνώς, ξέροντας ότι ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια από αυτά τα τουρνουά. Θα προσπαθούμε κι εμείς με σκληρή δουλειά και επιμονή, γιατί τα πάντα μπορούν να συμβούν στο τένις. Το νησί είναι πολύ ωραίο, ο κόσμος είναι φιλόξενος και μακάρι να έρθω ξανά για διακοπές.»

Σάντυ Μητσού, Αθήνα: «Και για μένα είναι πρώτη φορά στη Μυτιλήνη, μου αρέσει πολύ η διοργάνωση και γενικώς όλα δείχνουν εξαιρετικά. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι όλα τα ξενοδοχεία είναι κοντά στα γήπεδα, ενώ και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές, συγκριτικά με άλλα τουρνουά. Ασφαλώς το ότι η Σάκκαρη πριν τρία χρόνια έπαιζε σε ένα αντίστοιχο τουρνουά στη Μυτιλήνη και σήμερα έχει φτάσει τόσο ψηλά είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό τένις. Μας βοηθά κι εμάς να θέτουμε υψηλούς στόχους, ελπίζοντας στο καλύτερο όχι μόνο για εμάς, αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη του τένις στον τόπο μας. Μου αρέσει το νησί και αν μου δοθεί ξανά η ευκαιρία θα προσπαθήσω να έρθω και μάλιστα να μείνω περισσότερες ημέρες για να γνωρίσω καλύτερα την πόλη και γενικώς το νησί. »

Greta Lanciu, Ιταλία: «Έρχομαι για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη. Ο καιρός είναι καλός ως τώρα, οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί και το τουρνουά είναι πολύ καλά οργανωμένο. Σίγουρα θα ήθελα να καταφέρω σύντομα να μαζέψω πόντους στην παγκόσμια κατάταξη. Έχω είδωλα και θέλω πολύ να ταξιδέψω και να παίξω τένις. Ξέρω πολλές αθλήτριες που συνδύασαν τα μαθήματα αυτής της ηλικίας με το τένις και τα ταξίδια, οπότε ναι έχω όνειρά και θέλω να φτάσω εξίσου ψηλά με εκείνες. Πραγματικά ανυπομονώ να έρθω ξανά για διακοπές. Δεν είχα έρθει ποτέ πριν στην Ελλάδα και δεν είχα επισκεφτεί ξανά κάποιο νησί. Οπότε ναι, θα ήθελα να περάσω ξέγνοιαστες στιγμές στη Μυτιλήνη προσεχώς.»

Joanna Plocica, Πολωνία: «Είναι επίσης η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τη Μυτιλήνη και πραγματικά το απολαμβάνω. Τόσο ο καιρός, όσο και οι άνθρωποι της διοργάνωσης είναι εξαιρετικοί. Μπορούμε να παίζουμε κάθε μέρα τένις σε πολύ καλές εγκαταστάσεις. Διοργανώσεις σαν κι αυτή είναι ένα πρώτο βήμα για εμάς, ώστε να γνωρίσουμε άλλους αθλητές από διάφορες χώρες, παίζοντας τένις και να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Ανυπομονώ να παίξω και σε άλλα τουρνουά, να βελτιωθώ και να πετύχω τους στόχους μου. Ειλικρινά θα γύριζα ξανά και ξανά στο νησί αυτό για να περάσω κάποιες ημέρες. Λατρεύω την Ελλάδα και έρχομαι αρκετές φορές για διακοπές, οπότε σίγουρα θα επέλεγα να έρθω ξανά στη Λέσβο.»

Για πληροφορίες, αποτελέσματα και ειδήσεις γύρω από το ITF Cosmote Mytilene Juniors Cup 2018 πατήστε: ΕΔΩ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey