Η καρδιά του παγκόσμιου τένις χτυπά στη Μυτιλήνη!

16/09/2019 - 14:19

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός ξανά στην πόλη μας. ‘ I.T.F. JUNIOR U18 GREECE MITYLENE CUP ‘ Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τένις (I.T.F) και η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίριση (Ε.Φ.Ο.Α) ανέθεσαν για ακόμα μια χρονιά στον Όμιλο Αντισφαίρισης Λέσβου -από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019- τη διεξαγωγή του 11ου Διεθνούς Τουρνουά Τένις της I.T.F για αγόρια και κορίτσια κάτω των 18 ετών.

Το τουρνουά της Μυτιλήνης είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του Βορείου Αιγαίου και μια διοργάνωση, την οποία έχει αγκαλιάσει και αγαπήσει το φίλαθλο κοινό του νησιού μας.

Η καρδία του παγκόσμιου τένις χτυπά για μια εβδομάδα στην πόλη μας, με συμμετοχές από 30 διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για μια προσπάθεια που προσφέρει νέες προοπτικές στον τόπο μας με οικονομικά, κοινωνικά, τουριστικά οφέλη, δίνοντας μια νέα αναπτυξιακή διάσταση.

Έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, εφόσον οι 200 και πλέον αθλητές, συνοδοί, προπονητές που θα έρθουν στη Μυτιλήνη και θα διαμείνουν στην πόλη μας, με δικά τους έξοδα για 10 μέρες, θα τονώσουν την οικονομία της. Παράλληλ, θθα δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν μέσα στην χώρα τους, έχοντας έτσι υποστήριξη και μάλιστα με το ελάχιστο οικονομικό κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσβος συγκαταλέγεται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας και προβάλλεται στις 204 χώρες μέλη της. Με ένα εκατομμύριο επισκέπτες ημερησίωςστην ιστοσελίδα της, η Μυτιλήνη γίνεται μητρόπολη του παγκοσμίου τένις για λίγες ημέρες.

Ο Διευθυντής Αγώνων Δημήτρης Τσακίρης δήλωσε σχετικά: "Για άλλη μια χρονιά το Διεθνές Τουρνουά Τένις θα γίνει στην πόλη μας. Διεξάγεται σε μια χρονική περίοδο που γενικά στη χώρα μας υπάρχει μια τεράστια γιγάντωση του αθλήματος, τόσο αγωνιστικά λόγω του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, όσο και οργανωτικά, αφού πρόσφατα διεξηχθηστην Αθήνα το Davis Cup, ενώ μελλοντικά υπάρχει η σκέψη πραγματοποίησης ενός τουρνουά 250.000$ στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε τέτοια αθλητικά γεγονότα, που μόνο οφέλη μπορούν να δώσουν στην τοπική κοινωνία. Προσωπικά ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ κ. Σπύρο Ζαννιά, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τη Γεν. Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Δήμο Λέσβου, τον ΟΤΕ ως χορηγό και τέλος το φίλαθλο κοινό, που παρευρίσκεται στη Νεάπολη κάθε χρόνο.

Πιστεύω ότι ο Όμιλος μας ως φορέας υλοποίησης κι εγώ προσωπικά, θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος. Θα χαρώ να δω τις κερκίδες γεμάτες και να χειροκροτήσουμε τους αθλητές της εθνικής μας ομάδας, που το έχουν ανάγκη."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey